Π.Λαφαζάνης: “Αποχαιρετούμε ένα σεμνό άνθρωπο και αγωνιστή τον Αντώνη Σκυλλάκο”

354
Αποχαιρετούμε ένα σεμνό άνθρωπο

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος. Σε ηλικία 72 ετών ο Αντώνης Σκυλλάκος πέθανε από έμφραγμα.

Ο Αντώνης Σκυλλάκος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1949. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα στα χρόνια της δικατορίας. Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικατοτορικό κίνημα. Ήταν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Λαρισαίων φοιτητών.

Το 1974 έγινε μέλος στο ΚΚΕ. Στο 11ο Συνέδριο του Κόμματος, το 1982, εκλέχθηκε στην Κεντρική Επιτροπή.

Εκλέχτηκε βουλευτής Λάρισας το 1989 και το 1993, ενώ στην κοινοβουλευτική περίοδο 1993-1996 είχε διατελέσει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Στις εκλογές του 2000 εξελέγη στη Β’ Αθήνας όπου και εκλεγόταν μέχρι το 2012.

Όσοι γνώρισαν τον Αντ. Σκυλλάκο στη μεγάλη διαδρομή του στο κίνημα εκτίμησαν το νηφάλιο χαρακτήρα του και το γεγονός ότι ποτέ δεν σήκωνε τείχη ανάμεσα στον αριστερό προοδευτικό κόσμο και στα στελέχη των άλλων δυνάμεων του αντιμνημονιακού αριστερού χώρου, ανεξάρτητα από διαφωνίες, ενώ δεν διακατείχετο ποτέ από αισθήματα αλαζονείας και την αυτάρκεια του παντογνώστη.

Καλό σου ταξίδι Αντώνη Σκυλλάκο. Η ζωή και το παράδειγμα σου δείχνουν το δρόμο για να μπορέσει η Αριστερά να ξεπεράσει άγονες αντιπαραθέσεις και να έρθει ξανά αναγεννημένη στο προσκήνιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας