Πυρόπληκτοι από Μάτι: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κρατική αδιαφορία

1200
μάτι

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος στη Μεσογείων διοργανώνει σήμερα στις 11 το πρωί η Συντονιστική Επιτροπή των Κατοίκων στο Μάτι (ΣΕΚΜΑ), δέκα μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά που άφησε πίσω της 102 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η φωτιά, καθώς σχεδόν ένα χρόνο μετά στην πραγματικότητα τίποτα δεν έχει γίνει σ’ αυτή την κατεύθυνση, με τον κρατικό μηχανισμό να εκδηλώνει προκλητική αδιαφορία.

«Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας για να απαιτήσουμε το αυτονόητο δικαίωμά μας για αποκατάσταση της ψυχής μας, της ζωής μας, των σπιτιών μας και του τόπου μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση με την οποία καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι πυρόπληκτοι από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018 του νομού Αττικής.

«Ζητούμε από το υπουργείο Περιβάλλοντος να υλοποιήσει τις πολιτικές αποφάσεις που του αναλογούν, με την εκεί παρουσία μας και την επίδοση ψηφίσματος. Το δίκιο είναι με το μέρος μας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΚΜΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας