Πυραύλους «Iskander» μετακινούν Ρώσοι στα ουκρανικά σύνορα-Τουρκία απειλεί να κλείσει Βόσπορο;

1440
Πυραύλους «Iskander» μετακινούν Ρώσοι στα ουκρανικά σύνορα-Τουρκία απειλεί να κλείσει Βόσπορο;

Ξεφεύγει και πάλι η κατάσταση στην Α.Ουκρανία αφού οι Ουκρανοί κάνοντας χρήση των UAV BAYRAKTAR, επιθυμούν δράσουν αλλάζοντας τις ισορροπίες στην περιοχή.

Σύμφωνα με επίσημες δημοσιογραφικές πληροφορίες και βίντεο, η Μόσχα  έδωσε εντολή μετακίνησης πυραύλων «Iskander» προς τα ουκρανικά σύνορα, πράγμα που έγινε ήδη.

Μετά την εμφάνιση βίντεο και επιβεβαιωμένων πληροφοριών σχετικά με την χθεσινή εμφάνιση τριών ουκρανικών τρένων με άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα, συστήματα πυραύλων MLRS και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας και στα εδάφη των μη αναγνωρισμένων δημοκρατιών του Donbass,  αμέσως έγινε γνωστό ότι μια ολόκληρη φάλαγγα τακτικών πυραύλων «Iskander», είχαν κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση «Iskander».

Σχετικό βίντεο δείχνει επτά κινητούς εκτοξευτές Iskander, οι οποίοι εντοπίστηκαν κοντά στα ουκρανικά σύνορα, αν και η πηγή ισχυρίζεται ότι τα συγκροτήματα εντοπίστηκαν να φεύγουν από το Bryansk και να κατευθύνονται προς το Orel.

Η παρουσία των ρωσικών πυραύλων “Αλέξανδρος” ( ελληνιστί) στην περιοχή, μεταφράζεται σε ετοιμότητα των Ρώσων εντός των συνόρων τους, ενώ καταδεικνύει με σαφήνεια ότι εισερχόμαστε εκ νέου σε πολεμικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας αν και εφόσον απαιτηθεί.

Την ίδια στιγμή ο γνωστός από τον πόλεμο του 2014, Igor Strelkov, πρώην υπουργός άμυνας της αυτοαποκαλούμενης “Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ”, περιέγραψε την εκδοχή του για τα γεγονότα:

“Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν ενεργά πλέον τα τουρκικά UAV Bayraktar TB2 κατά των δυνάμεων μας, εκτιμώντας ότι θα επιτύχουν την νίκες που επέτυχαν οι Αζέροι τον περασμένο φθινόπωρο κατά της Αρμενίας, ακριβώς λόγω των τουρκικών drones και της τεχνολογικής υπεροχής που προέκυψε.

Αυτόν ήταν αναμενόμενο ( η χρήση τουρκικών UAV), διαφορετικά, γιατί άλλωστε η Ουκρανία απέκτησε αυτά τα εναέρια οχήματα;

Η Ρωσία δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί σε όσα συμβαίνουν για να είμαι ειλικρινής, εκτός από ηχηρές δηλώσεις, και πριν λίγο,  μια μετακίνηση φάλαγγας τακτικών πυραύλων, δεν έχουμε τίποτε άλλο.

Μήπως το ρωσικό στρατιωτικό σώμα στη Συρία είναι όμηρος του Ερντογάν;

Αν οι Τούρκοι μπλοκάρουν τον Βόσπορο και τα Δαρδανέλια, θα μείνουμε χωρίς τίποτα, αφού  δεν θα μπορούμε να πολεμήσουμε στο συριακό θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων με την Τουρκία.

Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τους Ρωσόφωνους στην Α.Ουκρανία, ενώ η Τουρκία κάνει στην Συρία ότι θέλει.

Οι Τούρκοι μπορούν να “κλείσουν” θεωρητικά ακόμα και την Διώρυγα του Σουέζ για τα  πολεμικά πλοία μας.  Ως εκ τούτου, οι Τούρκοι αντιμετωπίζονται από το Κρεμλίνο πολύ ήπια προς το παρόν.

Έτσι, από πρόσφατες ειδήσεις έγινε γνωστό ότι τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν χθες  από την πόλη Τελ Ριφάτ στη βόρεια Συρία, και αυτό ο Ερντογάν το ανακοίνωσε ως δήθεν στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων”, τόνισε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Πραγματικά ο Στρέλκωφ, ήρωας του 2014 για τους Ρωσόφωνους αντάρτες, αποκαλύπτει μια πολύ ύποπτη πτυχή της ρωσικής πολιτικής έναντι της Τουρκίας, η οποία έχει σχέση με υπόγεια συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν στο Σότσι, ενώ η Α.Ουκρανία είναι σε φάση πριν την τελική επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων.

“Παρατηρείται ενεργή μεταφορά ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων κοντά στα ουκρανικά σύνορα στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Donbass, για την προστασία των ρωσικών συνόρων στο πλαίσιο της επιδείνωσης της κατάστασης στο Donbass και είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας”, ανέφερε Ρώσος ειδικός.

Σύμφωνα με άρθρο μας, πράγματα και θαύματα για την Α.Μεσόγειο, το Αιγαίο, την Κύπρο και την Κριμαία, φέρονται να είχαν αποφασίσει στην κρίσιμη μυστική συνάντηση του Σότσι, ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογος του Ρ,Ν.Ερντογάν.

Η συνάντηση αυτή παρομοιάστηκε, ως μια νέα “Γιάλτα” από Τούρκους και Ρώσους, (χωρίς τις ΗΠΑ και την ΕΕ), ενώ γίνεται κατανοητό πλέον ότι η Άγκυρα δεν ανήκει εξολοκλήρου στην δύση, αφού κινείται συνεχώς προς Ανατολάς, με όλες τις παρελκόμενες συνέπειες στην περιοχή μας.

“Η Μόσχα δεν ασχολείται με τα τεκταινόμενα στο Αιγαίο και αφήνει στους Τούρκους το ελεύθερο να κάνουν ότι αυτοί νομίζουν, τηρώντας ουδέτερη και “σιωπηλή” στάση, αφού τα πολεμικά τους πλοία διέρχονται των Στενών προς το συριακό λιμάνι της Ταρτούς.

Αυτό είναι πιθανότατα μια “ρύθμιση” που έχει επιτευχθεί μεταξύ Άγκυρας-Μόσχας για τις παράλογες διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, και έχει και συνέχεια αφού η Ρωσία στηρίζει την “Γαλάζια Πατρίδα” των Τούρκων”, είχε δηλώσει ο Α.Ντούγκιν πριν 25 ημέρες.

Εδώ είναι η ουσία των όσων διαδραματίζονται στην Α.Ουκρανία με φόντο όμως και την Α.Μεσόγειο, όπου οι Ρώσοι-Τούρκοι, έχοντας τα δικά τους σχέδια, κινούμενοι σαφώς  κατά ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλίας, Αιγύπτου, Ελλάδος-Κύπρου, για αυτό και δεν πρόκειται να “τσακωθούν” ούτε στην Συρία, ούτε φυσικά στην Α.Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας