Πρωτότυπο μέσα στο πρωτότυπο κίνημα: Γυναίκες πήραν σκυτάλη στα «κίτρινα γιλέκα»

1157
γυναίκες

Χιλιάδες γυναίκες, μέλη των Κίτρινων Γιλέκων, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στην πλατεία της Βαστίλης, στο Παρίσι, προκειμένου να προβάλουν και μιαν άλλη, «ασυνήθιστη» εικόνα του κινήματος, την επαύριο των μεγάλων διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, που σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια.

Συναθροισμένες στα σκαλιά του σταθμού Όπερα -Βαστίλη, οι γυναίκες έψαλαν τη «Μασσαλιώτιδα», κρατώντας κίτρινα μπαλόνια στα χέρια. Κατόπιν κύκλωσαν την πλατεία, διακόπτοντας την κυκλοφορία, και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς την πλατεία Δημοκρατίας (Ρεπουμπλίκ).

«Πραγματοποιώντας αυτήν την πρώτη διαδήλωση γυναικών, θελήσαμε να ανοίξουμε ένα νέο δίαυλο επικοινωνίας, πέραν αυτού της βίας, διότι εκείνο που αποκλειστικά προβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης είναι οι βιαιοπραγίες, λησμονώντας τον πυρήνα του προβλήματος» τόνισε στους δημοσιογράφους η 42χρονη νοσοκόμα Καρέν, η οποία ταξίδεψε από τη Μασσαλία και είναι μια εκ των ιδρυτικών μελών της ομάδας «Γυναίκες Κίτρινα Γιλέκα» στο Facebook.

«Η σημερινή διαδήλωση δεν είναι φεμινιστική, αλλά προορισμός της είναι να προβάλει μια ασυνήθιστη εικόνα του κινήματος» πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας