Προσυγκέντρωση ΛΑΕ στη Θεσσαλονίκη: 6.00μ.μ. συμβολή οδών Αγ. Σοφίας με Εγνατία

1018
ΔΕΘ

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκη, Σάββατο, 7/9.

Όχι στις πολιτικές λιτότητας και αυταρχισμού

Εργαζόμενοι/ες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, άνεργοι, αγρότες και επαγγελματίες

Η φετινή ΔΕΘ γίνεται με κυβέρνηση της ΝΔ. Στην εκλογή της συνέβαλε ο  ΣΥΡΙΖΑ, γιατί με τις αντικοινωνικές μνημονιακές πολιτικές, που εφάρμοσε ως κυβέρνηση, απογοήτευσε το λαό και της έδωσε τη δυνατότητα να επανέλθει, ώστε να προωθήσει πιο αυθεντικά αυτές τις πολιτικές, τις οποίες πιστεύει απόλυτα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ από τις πρώτες ημέρες της, παρότι προσπαθεί να φαίνεται ως φιλολαϊκή, δείχνει το πραγματικό νεοφιλελεύθερο, ταξικό, εχθρικό προς τους εργαζόμενους και εθελόδουλο προς την οικονομική ολιγαρχία, πρόσωπό της.

Κι αυτό συμβαίνει, γιατί η ΝΔ, όχι μόνο έχει ένα νεοφιλελεύθερο αντικοινωνικό πρόγραμμα, αλλά και έχει ψηφίσει τα μνημόνια και έχει αποδεχτεί τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έναντι των δανειστών για πολιτικές λιτότητας και αυστηρής επιτροπείας μέχρι το 2060, στο όνομα της αποπληρωμής ολόκληρου του αβίωτου και επαχθούς δημοσίου χρέους και της παραμονής με κάθε θυσία της Ελλάδας στο ευρώ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει προωθήσει ή προωθεί σε αυτή την κατεύθυνση:

Σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας, της νεολαίας και της δημοκρατίας:

  • Υποβάθμιση ή και ακύρωση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων ως δώρο στο ΣΕΒ και την οικονομική ολιγαρχία. Ψήφισε, ήδη, την κατάργηση της υποχρέωσης της εργοδοσίας για αιτιολόγηση των ατομικών απολύσεων και της συνευθύνης των εργολάβων και υπεργολάβων για την τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Επίσης, την κατάργηση της αναστολής των προθεσμιών παραγραφής των αξιώσεων του εργαζομένου έναντι της εργοδοσίας, όταν προσφεύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας.
  • Υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος και παρεμπόδιση της δράσης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος είτε με την κατάργηση της εσωτερικής δημοκρατικής ζωής και λειτουργίας του με την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη αποφάσεων για απεργία είτε με το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικαλιστών στον ιδιωτικό τομέα.
  • Ολοκληρωτική κατάργηση της Κυριακής – Αργίας με άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές.
  • Ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και πλήρη εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος των ατομικών κουμπαράδων (σύστημα Πινοσέτ), ξεκινώντας από την επικουρική ασφάλιση, ενώ «τροχίζει τα μαχαίρια της» και για νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις
  • Συνέχιση και κλιμάκωση των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ακόμα και αξίας κάτω των 30.000, όχι μόνο από τις τράπεζες αλλά και από το δημόσιο, και από τη ΔΕΗ.
  • Ένταση και κλιμάκωση των αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος στα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, που αδυνατούν οικονομικά να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους ή και να θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους οι όροι και προϋποθέσεις που τους τίθενται είναι υπερβολικά αυστηροί, αβίωτοι και ανεκπλήρωτοι.
  • Ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής με πρώτο βήμα την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
  • Αλλοίωση της λαϊκής ψήφου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δίνοντας πλειοψηφία στους Δημάρχους και Περιφερειάρχες σε όργανα και επιτροπές έξω και πέραν από τα εκλεγμένα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια και μεταφέροντας εκεί τη λήψη αποφάσεων για σοβαρά θέματα.
  • Μετατροπή των πανεπιστημίων σε αυταρχικά εκπαιδευτήρια με την εισαγωγή του μέτρου της διαγραφής των φοιτητών στα ν+2 έτη σπουδών.
  • Επαναφορά της βάσης του 10. Μείωση των εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια, προκειμένου να στρέψει τους νέους στα ιδιωτικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Σε όφελος των δυνάμεων του κεφαλαίου:

  • Μείωση της φορολογίας των κερδών και μερισμάτων, διατήρηση και ενίσχυση των κίνητρων και φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, ξεκινώντας από τον όμιλο της ΔΕΗ,αφού πρώτα τη συκοφάντησε στο μέγιστο δυνατό βαθμό και αφού επέβαλε από την 1η Σεπτέμβρη νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Στόχος και αυτής της κυβέρνησης είναι η  ολοκληρωτική παράδοση της δημόσιας περιουσίας, του περιβάλλοντος και της ενέργειας, μη εξαιρουμένης της δημόσιας υγείας και παιδείας, στα μεγάλα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.
  • Προώθηση διαδικασιών fast track έγκρισης επενδύσεων των πολυεθνικών επιχειρήσεων, χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους, ακόμα και εάν είναι καταστροφικές για το περιβάλλον.

Εργαζόμενοι/ες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, άνεργοι, αγρότες και επαγγελματίες

Η κυβέρνηση της ΝΔ θεωρεί ότι μπορεί χωρίς ισχυρές αντιστάσεις να εφαρμόσει τις αντεργατικές, αντιδημοκρατικές και αντικοινωνικές πολιτικές της. Ποντάρει στην έλλειψη πολιτικής αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ να ξεσηκώσει το λαό για να αντισταθεί, επειδή αυτή ουσιαστικά συνεχίζει και κλιμακώνει τις μνημονιακές πολιτικές της δικής του κυβέρνησης. Επίσης, υπολογίζει στη δική μας έλλειψη διάθεσής να κινητοποιηθούμε ενάντια στη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας και αυταρχισμού.

Ωστόσο, στο χέρι μας είναι να τους διαψεύσουμε, δίνοντας με τη μαζική συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ το μήνυμα ότι δεν αποδεχόμαστε περισσότερη υποβάθμιση των εισοδημάτων και δικαιωμάτων μας.

Η ΛΑΕ σας καλεί σε ενωτική, μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη στις 7 Σεπτέμβρη κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της  ΔΕΘ και στην ενοποίηση όλων των επιμέρους συγκεντρώσεων σε μία κοινή παλλαϊκή πορεία – διαδήλωση.

Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να είναι η νέα αγωνιστική αφετηρία του εργατικού και Λαϊκού κινήματος για την ανατροπή των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Για μία αντεπίθεσή του με στόχο την αναβάθμιση των μισθών – συντάξεων και γενικά  των λαϊκών εισοδημάτων και δικαιωμάτων, για μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και στήριξης των ανέργων για μία εναλλακτική στη μνημονιακή λιτότητα και στον ευρωμονόδρομο της φτωχοποίησης και της ταπεινωτικής επιτροπείας πολιτική.

Όλοι και όλες στους δρόμους των αγώνων

Όλοι και όλες στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο στις 7 Σεπτέμβρη

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας