“Προστασία” τέρμα: “Αρπάξτε σπίτια εδώ και τώρα”. “Τέλος” η ιδιοκατοίκηση

6229
προστασία

Πάρτε τους τα σπίτια εδώ και τώρα“, αυτή είναι η αδιαπραγμάτευτη πολιτική επιλογή και η εντολή που δίνουν από κοινού θεσμοί, τράπεζες, κυβέρνηση, πολιτικό κατεστημένο.

Η απόφαση όλων αυτών είναι ειλημμένη και αμετάθετη: από τις 30 Απριλίου καταργούνται και τα τελευταία ίχνη προστασίας της πρώτης κατοικίας που έχουν απομείνει και ξεκινάει μια ανελέητη σπιτοαρπαγή, ακόμα και τις πιο φτωχικής γκαρσονιέρας.

Οι πλειστηριασμοί, που ήδη κινούνται με ρυθμούς πολλών εκατοντάδων κάθε βδομάδα (την ερχόμενη θα φτάσουν τους 400 με τους περισσότερους πρώτες κατοικίες), ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί περίπου 25.000 μέχρι τέλους του έτους, προβλέπεται να εκτιναχθούν σε νέα ύψη.

Οι τράπεζες οι οποίες πουλάνε κοψοχρονιά τα κόκκινα δάνεια σε funds, δάνεια τα οποία θα έπρεπε να είχαν να είχαν διαγραφεί εξαιτίας των ανακεφαλαιοποιήσεων, δεν τα προσφέρουν με τις ίδιες προδιαγραφές στους δανειολήπτες αλλά θέλουν να κρατάνε τους τελευταίους σε ομηρία, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν υποθηκευμένα ακίνητα τα οποία οι τράπεζες ορέγονται.

Την ίδια ώρα κυβέρνηση και δικαστικό κατεστημένο συνεχίζουν τις δίκες και αναγγελίες για δίκες των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών με επιδίωξη να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και να αποσοβήσουν γενικευμένες λαϊκές αντιδράσεις.

Στις 5 Μαρτίου δικάζονται για τον αγώνα τους για την προστασία πρώτων κατοικιών και λαΊκών ακινήτων η Αυγή Βουτσινά, ο Θανάσης Γούναρης και ο Αντώνης Μαυρομμάτης, ενώ τον Ιούνιο έχουν προγραμματισθεί εξ αναβολής δύο δίκες κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών εναντίον των πλειστηριασμών.

Στο βάθος ο στόχος είναι να τελειώσει η ιδιοκατοίκηση στη χώρα ή να μειωθεί τουλάχιστον δραστικά, την οποία θεσμοί και κατεστημένα κέντρα θεωρούν ως “λίπος” των νοικοκυριών, να βοηθήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη του AIRBNB και την αγορά σπιτιών από ξένους. Το τέλος στην ιδιοκατοίκηση άλλωστε καταφθάνει αφού τα νέα ζευγάρια δεν μπορούν με τίποτα να πάρουν στεγαστικό δάνειο, ενώ ούτε στο όνειρό τους δεν μπορούν να βρουν μετρητά για αγορά σπιτιού.

Η Ελλάδα της δήθεν κανονικότητας πνίγεται.

Αυτές τις ώρες μόνο ένα σύνθημα είναι επίκαιρο: να ξεσηκωθούμε, όπως ξεσηκώνονται σχεδόν παντού στον κόσμο οι λαοί.

Αλλιώς χάνουμε και τη ζωή μας και την πατρίδα μας.

Γιώργος Αρτινός

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας