Προς απαράδεκτο καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό-Δημόσιο, ΜΜΜ και ένστολοι παίρνουν σειρά

190
ΜΜΜ και ένστολοι παίρνουν σειρά

Στο «κυνήγι» της ανοσίας βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς θέλει να αυξηθούν και άλλο τα ποσοστά εμβολιασμού. Μπορεί πλέον να αποτελεί κοινή αποδοχή πως το τείχος ανοσίας δεν κτίζεται ακόμα και εάν εμβολιαστεί το 100%, όμως στην κυβέρνηση επιμένουν σε αυτό. 

Έτσι μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η κυβέρνηση έχει ήδη βάλει στη φαρέτρα της το όπλο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού που είναι στο τραπέζι.

«Παράθυρο» για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και στο λεγόμενο front desk των δημόσιων υπηρεσιών, άνοιξε ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης.

«Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την επέκταση ενός τέτοιου μέτρου πχ. σε συγκεκριμένα σημεία που υπάρχει επαφή με πάρα πολλούς ανθρώπους».

Οι πληροφορίες πάντως επιμένουν πως σειρά θα πάρουν οι ένστολοι και οι εργαζόμενοι σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αν και η κυβέρνηση καλείται να ξεπεράσει τον σκόπελο των αναστολών ειδικά σε νευραλγικούς τομείς όπως είναι τα σώματα ασφαλείας.

Στην Ελληνική Αστυνομία, που είναι κατά κύριο λόγο αυτή που έχει επιφορτιστεί με την τήρηση των υγειονομικών περιορισμών, το ποσοστό των εμβολιασμένων διαμορφώνεται στο 61.53%.

Το 10% όσων υπηρετούν, έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία, κάποιο βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια ενώ άλλοι έχουν υπηρεσίες στο εξωτερικό. Στο Λιμενικό Σώμα το 64,5% είναι εμβολιασμένο, ενώ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το 53%.

Η επέκταση της υποχρεωτικότητας δεν αποκλείεται πλέον να ισχύσει και στον κλάδο της εστίασης.

Τον απαράδεκτο οδικό χάρτη για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού θα καθορίσει και το πείραμα εφαρμογής του μέτρου στους υγειονομικούς από την 1η Σεπτεμβρίου, πείραμα το οποίο όμως, δεν θα λειτουργήσει καθόλου καλά, αφού θα οδηγήσει στη διάλυση των νοσοκομείων.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας