Προς Απόσχιση του Τέξας από ΗΠΑ;-Κατατέθηκε σχέδιο νόμου!

497
Προς Απόσχιση του Τέξας από ΗΠΑ

Την απόσχιση του Τέξας από τις Ομοσπονδιακές ΗΠΑ θα ζητήσει ο Ρεπουμπλικάνος τοπικός βουλευτής Kyle Biedermann με σχέδιο νόμου που καταθέτει στο νομοθετικό σώμα της Πολιτείας, εκφράζοντας την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της πλουσιότερης πολιτείας των ΗΠΑ που δεν θέλουν η «χώρα» τους να μείνει υπό την κυριαρχία της Ουάσιγκτον του Τ.Μπάιντεν.

Παράλληλα ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott υπέγραψε διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο εντέλλονται όλες οι υπηρεσίες της Πολιτείας να είναι έτοιμες προκειμένου να ακυρώσουν κάθε εντολή από τον Λευκό Οίκο που θα βάλει στο στόχαστρο την ενεργειακή βιομηχανία του Τέξας.

Στις έξι Ιανουαρίου ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής, είχε συμμετάσχει στη μεγάλη διαδήλωση έξω από το Καπιτώλιο, λέγοντας πως «η Ουάσιγκτον έχει ραγίσει» και κατά συνέπεια «το Τέξας πρέπει να αποσχισθεί από την Ομοσπονδία.»

Τώρα ο Biedermann καταθέτει νομοσχέδιο «Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Τέξας», ζητώντας να αποσχιστεί η πλούσια Πολιτεία από τις ΗΠΑ (σημειώνεται ότι πρόσφατα εντοπίσθηκε νέο κολοσσιαία κοίτασμα, ίσως το μεγαλύτερο παγκοσμίως, πετρελαίου στο Τέξας).

«Ψηφοφόροι από όλες τις παρατάξεις θα συμφωνήσουν σε ένα πράγμα: Η Ουάσιγκτον έχει ραγίσει. Για δεκαετίες και παρά τις υποσχέσεις, οι προσωπικές μας ελευθερίες διαβρώνονται καθημερινά και τώρα είναι η ώρα για τον λαό του Τέξας να αποφασίσει για το δικό του μέλλον», σημειώνει ο βουλευτής, για να συμπληρώσει:

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι εκτός ελέγχου και δεν αντιπροσωπεύει πλέον τις αξίες του Τέξας. Για αυτό το λόγο είμαι αποφασισμένος για το νομοσχέδιο αυτό, όπου με δημοψήφισμα ο λαός του Τέξας θα επιβεβαιώσει το καθεστώς του,  ως ανεξάρτητη πολιτεία.

Καταθέτω επομένως σήμερα την πρόταση νόμου HB 1359 προκειμένου οι τεξανοί να αποφασίσουν με δημοψήφισμα το δικό τους μέλλον», και συμπλήρωσε.

«Το Τέξας είναι το οχυρό της ελευθερίας και ηγέτης της ελεύθερης οικονομίας και έχει χτιστεί πάνω σε μια ισχυρή οικονομία, οικονομική ανεξαρτησία και ικανότητα για παραγωγή ενέργειας.  

Όλα αυτά είναι ενδείξεις ότι η Δημοκρατία του Τέξας, όχι μόνο θα επιβιώσει αλλά και θα θριαμβεύσει ως ανεξάρτητο κράτος. Τώρα είναι η ώρα για τους τεξανούς να ηγηθούν», κατέληξε.

Εάν το ν/σ 1359 περάσει και οι ψηφοφόροι ψηφίσουν υπέρ της πρότασης, δεν θα έχουν αποφασίσει για το αν η Πολιτεία θα αποσχίσει από τις ΗΠΑ αμέσως.

Αυτό εναπόκειται στην ίδια την Πολιτεία στο να βρει τον τρόπο για να γίνει αυτό στα επόμενα 5 χρόνια και πως.

Και αυτό διότι υπάρχει δεδικασμένο του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ του 1869 στην υπόθεση Τexas v. White όπου η απόφαση που είχε ληφθεί ήταν ότι είναι αντισυνταγματικό για την οποιαδήποτε Πολιτεία να φύγει από την Ομοσπονδία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας