Προελαύνουν προς την Μισράτα οι δυνάμεις του στρατηγού Χ.Χαφτάρ

505
μισράτα
130 χλμ. τους χωρίζουν από τις τουρκικές δυνάμεις

Στα 130 χλμ. από την Μισράτα, τη μια από τις δύο μεγάλες πόλεις που εξακολουθεί να κατέχει το καθεστώς της Τρίπολης, βρίσκονται οι δυνάμεις του «Εθνικού Λιβυκού Στρατού».

Μετά την, αναίμακτη σχεδόν, κατάληψη της Σύρτης, οι δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ συνεχίζουν την επιθετική τους κίνηση προς τα δυτικά με κύριο στόχο τώρα την κατάληψη της Μισράτα, κύριου κέντρου ανεφοδιασμού με όπλα και πυρομαχικά που έρχονται από την Τουρκία.

Μόνο δύο πόλεις μεσολαβούν από οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού LNA να φτάσουν στα περίχωρα της Μισράτα και αυτές είναι οι Tawarga και Krarim, όπου δεν αναμένεται ιδιαίτερη αντίσταση από τον GNA.

Την ίδια ώρα Λίβυος ένοπλος τον οποίο έπιασαν αιχμάλωτο οι δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ ομολόγησε ότι στην Μισράτα υπάρχουν ήδη περί τους 120 Τούρκους στρατιώτες, για την ενίσχυση της άμυνάς της.

Οι τουρκικές βλέψεις, όπως ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος είναι σε πρώτη φάση για δύο τάγματα και για κέντρο επιχειρήσεων στην Τρίπολη.

Πάντως τα λάφυρα του LNA από τη Σύρτη είναι σημαντικά, καθώς όπως έδειξαν σε φωτογραφίες ήρθαν στην κυριότητά τους αρκετά ΤΟΜΑ BMP-3 από τα πλέον σύγχρονα παγκοσμίως. Οι δυνάμεις της Τρίπολης απλά τα εγκατέλειψαν και έφυγαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας