Πούτιν: Ο σοβιετικός λαός έσωσε τον κόσμο από τον φασισμό

886
λαός
Να προστατεύσουμε την αλήθεια

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι η αλήθεια για τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο «πρέπει να προστατευτεί», μιλώντας από την Κόκκινη Πλατεία όπου πραγματοποιείται η στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης, με την ευκαιρία της 75ης επετείου της σοβιετικής νίκης εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας.

«Ο Κόκκινος Στρατός βάδισε σε ηρωικό, δίκαιο και μονοπάτι θυσίας μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη. Εκεί είναι η κύρια, ειλικρινής και σαφής αλήθεια για τον πόλεμο. Πρέπει να την προστατεύσουμε (σ.σ. την αλήθεια για τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο) και να την υπερασπιστούμε, να την κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας, στα εγγόνια και στα δισέγγονά μας» δήλωσε ο Πούτιν, μιλώντας από την Κόκκινη Πλατεία, όπου το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης.

«Ο σοβιετικός λαός έβαλε τέλος στο τρομερό Ολοκαύτωμα, έσωσε τον κόσμο από τον φασισμό· είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς τι θα συνέβαινε στον κόσμο αν δεν υπήρχε ο Κόκκινος Στρατός» δήλωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πρόεδρος.

«Ο λαός της ΕΣΣΔ πλήρωσε ένα τρομερό τίμημα για την ελευθερία της Ευρώπης. Το καθήκον μας είναι να θυμόμαστε ότι το βάρος της πάλης ενάντια στον ναζισμό έπεσε στον σοβιετικό λαό».

Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι μόνο από κοινού με τα άλλα κράτη «μπορούμε να προστατεύσουμε τον κόσμο» από νέες, επικίνδυνες απειλές.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη συμβολή των συμμάχων μας στη νίκη… Δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης σήμερα, αισθανόμαστε ιδιαίτερα έντονα αυτές τις μεγαλύτερες αξίες – τον άνθρωπο, τα όνειρά του, τις χαρές, τις ελπίδες του, την ειρηνική, ήρεμη και δημιουργική ζωή. Κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι να ενισχυθεί η φιλία, η εμπιστοσύνη μεταξύ των λαών και [η Ρωσία] είναι ανοιχτή για διάλογο και συνεργασία στα πιο πιεστικά ζητήματα της διεθνούς ατζέντας. Περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός κοινού αξιόπιστου συστήματος ασφάλειας, το οποίο χρειάζεται ο κόσμος που αλλάζει με ταχείς ρυθμούς. Μόνο μαζί μπορούμε να προστατεύσουμε τον κόσμο από νέους επικίνδυνους ιούς» δήλωσε ο Πούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι Ημέρα της Νίκης είναι αφιερωμένη στην επέτειο της ήττας της ναζιστικής Γερμανίας από τις σοβιετικές δυνάμεις το 1945.

Φέτος, η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, που διεξάγεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου, αναβλήθηκε για σήμερα, 24 Ιουνίου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας