Πούτιν: Να ενισχυθούν οι ισχυροί δεσμοί της Ρωσίας με Ελλάδα-Κύπρο

934
πούτιν

Στους ισχυρούς δεσμούς της Ρωσίας με Ελλάδα και Κύπρο και στην πρόθεση της Ρωσίας για την επέκταση της συνεργασίας αναφέρθηκε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Την πρόθεση της Ρωσίας να επεκτείνει τη συνεργασία της με την Ελλάδα «προς κάθε κατεύθυνση» εξέφρασε κατά την τελετή παραλαβής των διαπιστευτηρίων 17 νέων πρέσβεων στη Μόσχα, μεταξύ των οποίων και της νέας πρέσβειρας της Ελλάδας Τασίας Αθανασίου.

«Με την Ελλάδα συνδεόμαστε με βαθιούς, μακροχρόνιους, ιστορικούς δεσμούς. Τώρα στις χώρες μας έχουμε το Έτος Γλώσσας και Λογοτεχνίας και είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω συνεργασία κυριολεκτικά προς όλες τις κατευθύνσεις», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος από την ειδική αίθουσα του Κρεμλίνου.

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε, επίσης, για τους δεσμούς της Ρωσίας με την Κύπρο.

«Με τη Δημοκρατία της Κύπρου διατηρήσαμε στενούς πολιτικούς, ανθρωπιστικούς και πνευματικούς δεσμούς. Η Κύπρος είναι ένας αγαπημένος τόπος διακοπών για τους Ρώσους πολίτες. Πέρυσι, πάνω από 800 χιλιάδες Ρώσοι επισκέφθηκαν τα κυπριακά θέρετρα» είπε, ενώ αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι η Ρωσία υποστηρίζει με συνέπεια «μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».

«Η Ρωσία έχει υποστηρίξει με συνέπεια μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας