Πούτιν: “Κόκκινη γραμμή” για Ρωσία η επέκταση υποδομών NATO στην Ουκρανία

566
Πούτιν:

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε την Τρίτη ότι η διεύρυνση στρατιωτικών υποδομών του NATO στην Ουκρανία αποτελεί “κόκκινη γραμμή” για τη Ρωσία, την οποία ελπίζει ότι Βρυξέλλες και Κίεβο δεν θα αγνοήσουν.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους εξέφρασε “ανησυχία” για στρατιωτικές ασκήσεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

Μιλώντας σε επενδυτικό φόρουμ στη Μόσχα, ο Πούτιν προσέθεσε ότι η Ρωσία αναπτύσσει νέο υπερηχητικό πύραυλο, ο οποίος σύντομα θα αποτελεί τμήμα του οπλοστασίου της, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο είχαν προειδοποιήσει τη Ρωσία έναντι οποιασδήποτε νέας επίθεσης κατά της Ουκρανίας, την ώρα που οι εκπρόσωποι των 30 χωρών – μελών του NATO συναντώνται στη Ρίγα της Λετονίας προκειμένου να συζητήσουν για τις κινήσεις της Μόσχας, ιδιαίτερα τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

ΝΑΤΟ: Η Ρωσία θα καταβάλει υψηλό τίμημα εάν…

Η Ρωσία θα καταβάλει “υψηλό τίμημα” αν χρησιμοποιήσει βία εναντίον της Ουκρανίας, και η Δύση έχει δείξει ήδη ότι μπορεί να διαχειριστεί οικονομικές, χρηματοπιστωτικές και πολιτικές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

“Θα υπάρξει υψηλό τίμημα για τη Ρωσία αν χρησιμοποιήσει πάλι βία εναντίον της ανεξαρτησίας του έθνους, της Ουκρανίας” δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στη Ρίγα της Λετονίας.

“Έχουμε διαφορετικές επιλογές και έχουμε δείξει στην πορεία των χρόνων, στις αντιδράσεις στην προηγούμενη χρήση από τη Ρωσία στρατιωτικής βίας εναντίον της Ουκρανίας, ότι μπορούμε να συντηρήσουμε βαριές οικονομικές και χρηματοπιστωτικές κυρώσεις, πολιτικές κυρώσεις.

“Και επίσης το γεγονός πως έχουμε αυξήσει την παρουσία μας εδώ στην περιοχή, τόσο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας όσο και στην περιοχή της Βαλτικής, στον αέρα ή στην ξηρά και στη θάλασσα, είναι μια ευθεία αντίδραση στη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας