Πούτιν: Η Συρία να ελευθερωθεί από την παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων

1094
πούτιν

Η Συρία πρέπει να ελευθερωθεί από την παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Ο οποιοσδήποτε βρίσκεται παράνομα στην επικράτεια ενός οποιουδήποτε κράτους, στην περίπτωση αυτήν της Συρίας, πρέπει να την εγκαταλείψει. Αυτό αναφέρεται σε όλα τα κράτη» δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν σε συνέντευξή του ( RT, Arabik Sky News, Al Arabiya), αποσπάσματα της οποίας αναμεταδίδονται από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία είναι έτοιμες να αποχωρήσουν, μόλις η νέα νόμιμη συριακή κυβέρνηση ενημερώσει τη Μόσχα ότι δε χρειάζεται πλέον τη βοήθειά της.

Πολιτικοδιπλωματικοί κύκλοι τόνιζαν στην Iskra ότι είναι η πρώτη φορά που ο Βλ. Πούτιν θέτει με τόση σαφήνεια την απαίτηση απομάκρυνσης από την Συρία των τουρκικών και αμερικάνικων στρατευμάτων, αφού αυτά είναι τα μόνα ξένα στρατεύματα, τα οποία επιχειρούν στη Συρία, χωρίς την άδεια ή την πρόσκληση της νόμιμης Συριακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους η δήλωση αυτή του Πούτιν είναι βαρυσήμαντη και θα πρέπει να συνοδευτεί από Ρώσικες, Συριακές και κυρίως Κουρδικές πρωτοβουλίες για μια Ρωσο-Κουρδο-Συριακή προσέγγιση και συνεννόηση στη βάση της προάσπισης της κυριαρχίας και της πλήρους εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και στο πλαίσιο αυτής της Συριακής ακεραιότητας να διασφαλιστεί η κατοχύρωση της αυτονομίας και των δικαιωμάτων του Κουρδικού λαού.

Οι Κούρδοι οφείλουν πρώτοι αυτοί και γρήγορα να κινηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση, εγκαταλείποντας αυταπάτες και έχοντας ανοιχτούς ορίζοντες καλών σχέσεων προς όλες τις πλευρές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας