Πούτιν: Επιτυχής δοκιμή του νέου υπερηχητικού πυραύλου διαπέρασης κάθε αντιπυραυλικού συστήματος

1385
πούτιν

“Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παρακολούθησε την επιτυχή δοκιμή νέου ρωσικού υπερηχητικού πυραύλου, του συστήματος με την ονομασία Avangard, ικανού να οπλισθεί με πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές” μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Β.Πούτιν παρακολούθησε την δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στην ρωσική Απω Ανατολή από κτίριο του ρωσικού υπουργείου Αμυνας στην Μόσχα.

Το πυραυλικό σύστημα “Αβανγκάρντ” έκανε τη δοκιμαστική εκτόξευση στην περιοχή του Όρενμπουργκ και έπληξε στόχο στη χερσόνησο της Καμτσάκα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη όσους συνέβαλαν στην ανάπτυξη του πυραυλικού συστήματος για την «άριστη δουλειά» τους.

“Οι δυνατότητες του Αβανγκάρντ εξασφαλίζουν την σίγουρη διαπέραση οποιουδήποτε υφιστάμενου αντιπυραυλικού συστήματος” ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι η Μόσχα αναπτύσσει σειρά νέων οπλικών συστημάτων, ανάμεσά τους και το “Avangard”, κατά την διάρκεια μίας από τις ομιλίες του αυτής της χρονιάς, λέγοντας ότι θα μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο και να διαφύγουν τις αμερικανικής πυραυλικής ασπίδας.

Το “Avangard”  αφορά πολλαπλά οχήματα – φορείς πυρηνικών κεφαλών στους διηπειρωτικούς πυραύλους που αντικαθιστούν το μοναδικό όχημα-φορέα MIRV το οποίο έφερε τις πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές. Το όχημα φορέας απελευθέρωνε στην τελική φάση της πτήσης της κεφαλές οι οποίες ακολουθούσαν μια γραμμική, προβλέψιμη τροχιά προς την Γη.

Έτσι κάθε όχημα-φορέας πλέον μπορεί να ακολουθήσει την δική του τροχιά εκτός ατμόσφαιρας και να απελευθερώσει στην συνέχεια τις κεφαλές οι οποίες θα ακολουθήσουν μια πιο ανεξάρτητηι, μη προβλεπόμενη πορεία από τα αντιβαλλιστικά όπλα του αντιπάλου, από ότι αν έφευγαν από ένα μοναδικό MIRV.

Κατά αυτό τον τρόπο, ένας μόλις πύραυλος με αριθμό οχημάτων-φορέων IPBV “Avangard” θα μπορεί να πλήξει μια σαφώς πιο ευρύτερη περιοχή από ότι ένας υπάρχων βαλλιστικός διηπειρωτικός πύραυλος εξοπλισμένος με ένα μοναδικό MIRV, αλλά το κυριότερο είναι ότι θα μπορέσει να προκαλέσει πλήγμα με μηδαμινές πιθανότητες να αναχαιτιστεί.

Το δεύτερο σύστημα που δοκίμασε η Μόσχα, είναι μια διηπειρωτική πυρηνική τορπίλη με την κωδική ονομασία Kanyon ή Status-6. Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί αναβίωση ενός σοβιετικού συστήματος το οποίο θα μπορεί να εξαπολύεται είτε από υποβρύχια είτε από την ξηρά και έχει εμβέλεια εμβέλεια περίπου 10.000 χλμ.!

Η τορπίλη είναι εξοπλισμένη με μικρό πυρηνικό αντιδραστήρα (!) και μπορεί να φτάσει την ταχύτητα των 54 κόμβων. Η τορπίλη μπορεί να φτάσει σε μέγιστο βάθος 1.000 μέτρα και μπορεί με την πυρηνική της κεφαλή να πλήξει αεροπλανοφόρα, υποβρύχια και παράκτιες εγκαταστάσεις.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS, ανέφερε πως ξεκίνησαν οι υποθαλάσσιες δοκιμές της πυρηνοκίνητης τορπίλης «Poseidon», γνωστής και ως “Status 6”.

Σύμφωνα με μη κατονομαζόμενη πηγή που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Tass, «Σε θαλάσσια περιοχή που προστατεύεται από την πιθανή εχθρική αναγνώριση, οι υποβρύχιες δοκιμές της πυρηνικής μονάδας πρόωσης του Poseidon βρίσκονται σε εξέλιξη«.

Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν τις τελευταίες ώρες πως ο βασικός εξοπλισμός της νέας «υπερτορπίλης», δηλαδή η πυρηνική της κεφαλή που μπορεί να έχει την «εξωπραγματική» ισχύ των 100 μεγατόνων, είναι έτοιμη για τοποθέτηση στο νέο όπλο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας