Πούτιν: Ανόητες οι προσπάθειες αποκλεισμού του Nord Stream 2

667
Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, το έργο θα μείωνε τις τιμές του φυσικού αερίου.
«Ανόητες» χαρακτηρίζει τις προσπάθειες αποκλεισμού του Nord Stream 2 ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σημειώνοντας ότι το έργο θα μείωνε τις τιμές του φυσικού αερίου.
Ο Nord Stream 2 είναι ένας αγωγός φυσικού αερίου 10,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μήκους 1.230 χιλιομέτρων που εκτείνεται από τη Ρωσία στη βορειοανατολική Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.
Από τεχνικής πλευράς είναι πλέον ολοκληρωμένος και έτοιμος για λειτουργία. Ωστόσο, το έργο δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις καθυστερήσεις να απειλούν την έναρξη της διαδικασίας λειτουργίας έως και την επόμενη άνοιξη.
«Σχετικά με το Nord Stream 2, ναι, συμφωνώ με τις εκτιμήσεις σας. Είναι ανόητο αυτό που κάνουν όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία του συστήματος, καθώς η παράδοση πρόσθετων προμηθειών φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά θα μείωνε αναμφίβολα τις τιμές», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση του κρατικού συμβουλίου και του συμβουλίου για την επιστήμη και την εκπαίδευση, σχολιάζοντας μια έκθεση του Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, ηγέτη του Ρωσικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος.
«Και σε μια στιγμή που για πολλές χώρες -συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, η οποία τώρα εξαρτάται από αυτή την τιμή, με δική τους απόφαση δεν θέλουν να αγοράσουν φυσικό αέριο απευθείας από εμάς- η τιμή θα είχε μειωθεί σημαντικά, πλέον κόβουν το κλαδί στο οποίο κάθονται», είπε ο Πούτιν.
Στην αναφορά του, ο Ζιρινόφσκι σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι χειροτερεύουν τα πράγματα για τους ίδιους και έρχονται αντιμέτωποι με την προοπτική να «παγώσουν» τον κρύο χειμώνα που έρχεται, αν διατηρήσουν εκτός σύνδεσης τον Nord Stream 2.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας