Πούτιν-Έκθεση Μιούλερ: «Απόλυτο παραλήρημα», ότι η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές ΗΠΑ

598
κρεμλίνο
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απέρριψε εκ νέου τα περί ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές του 2016 – «Δεν υπήρξε καμία συμφωνία μεταξύ του Τραμπ και της Ρωσίας».

«Από την αρχή λέγαμε ότι η περίφημη επιτροπή του κυρίου Μιούλερ δεν θα βρει τίποτα και αυτό το γνωρίζουμε καλύτερα απ’ τον καθένα, η Ρωσία δεν παρενέβη σε οποιεσδήποτε εκλογές», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς φόρουμ για την Αρκτική που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τον Πούτιν «δεν υπήρξε καμία συμφωνία μεταξύ του Τραμπ και της Ρωσίας. Δεν γνωρίζαμε τον Τραμπ, ο ίδιος ήρθε στην Μόσχα, αλλά ήρθε σαν επιχειρηματίας και αυτό δεν συνιστούσε γεγονός για εμάς».

Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για παραλήρημα σχολιάζοντας ότι η Μόσχα επενέβη στις αμερικανικές εκλογές. «Πρόκειται για ένα απόλυτο παραλήρημα, που απευθύνονταν αποκλειστικά στο εσωτερικό ακροατήριο. Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν και αυτό ήταν κάτι που το γνωρίζαμε εκ των προτέρων. Συνεχώς σας μιλούσα γι αυτό» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Παράλληλα τόνισε ότι η κατάσταση που υπάρχει στην Αμερική είναι ενδεικτική της κρίσης του πολιτικού συστήματος. «Εκείνες οι ομάδες, οι οποίες επιτίθενται νόμιμα στον εκλεγμένο πρόεδρο, δεν συμφωνούν με την επιλογή του αμερικανικού λαού. Αυτή είναι η κρίση του πολιτικού συστήματος, κάτι τέτοιο δεν είχαμε δει προηγουμένως. Πράγματι διεξάγεται έντονη προεκλογική εκστρατεία, αλλά όταν ένας υποψήφιος νικάει, όλοι το αποδέχονται. Πάντα έτσι γινόταν. Και ενώνονται όλοι γύρω από τον αρχηγό του κράτους χάριν του εθνικού σκοπού, κάτι που δε βλέπουμε να γίνεται αυτή τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες», επεσήμανε ο Πούτιν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας