Πορτογαλία: Επιστράτευση των απεργών οδηγών βυτιοφόρων από την αριστερή κυβέρνηση!

976
πορτογαλία

Με πολιτική επιστράτευση απάντησε η πορτογαλική κυβέρνηση στην απεργιακή κινητοποίηση των οδηγών βυτιοφόρων.

Η απεργία των οδηγών βυτιοφόρων, που διεκδικούν αύξηση των βασικών τους μισθών σταδιακά έως το 2022 από τα 630 στα 900 ευρώ, αντιμετωπίστηκε ακόμη και με τη χρησιμοποίηση αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων ως απεργοσπαστικού μηχανισμού, από την κυβέρνηση του Αντόνιο Κόστα, η οποία στηρίζεται στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Αριστερό Μπλόκο, το Κομμουνιστικό Κόμμα και τους Πράσινους.

Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας, με τη μαζική συμμετοχή των οδηγών βυτιοφόρων σ’ αυτήν, προκάλεσε προβλήματα στην τροφοδότηση με καύσιμα, καθώς ήδη από την πρώτη μέρα, τη Δευτέρα, το 35% των πρατηρίων της χώρας είχε ξεμείνει ή είχε ελάχιστα αποθέματα.

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, η συνέχιση της απεργίας θα είχε ως συνέπεια την απόλυση και τη φυλάκιση για έως και 2 χρόνια. Το ακόμη πιο εξωφρενικό είναι ότι η αριστερή κυβέρνηση δεν εξετάζει καν το ενδεχόμενο αυξήσεων των μισθών πείνας των οδηγών, που υφίστανται άγρια εκμετάλλευση από τις εταιρείες καυσίμων

Μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης, το συνδικάτο αποφάσισε να λήξει η απεργία, αλλά οι οδηγοί θα εργαστούν κανονικές οκτάωρες βάρδιες, χωρίς υπερωρίες. «Αυτό σημαίνει ότι θα εργαστούν περίπου το μισό από το… κανονικό τους ωράριο», δήλωσε ο Πέντρο Ενρίκες, αντιπρόεδρος του συνδικάτου, συμπληρώνοντας ότι έτσι τα πρατήρια θα αδειάσουν σταδιακά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας