Πολυτεχνείο: Έφοδος των ΜΑΤ–Αυταρχική επιχείρηση εκκένωσης με 68 προσαγωγές

999
Επιχείρηση εκκένωσης

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Πολυτεχνείο για την απομάκρυνση δεκάδων ατόμων.

Είναι τραγικό αλλά στα πανεπιστήμια πλέον δεν υφίσταται κανένα άσυλο και η αστυνομία μπορεί να επεμβαίνει για κάθε λογής πολιτικής σκοπιμότητα, χωρίς καν την άδεια των πανεπιστημιακών αρχών. Αυτό συμβαίνει σήμερα με την αστυνομική επιχείρηση μέσα στο χώρο του πολυτεχνείου.

Στον χώρο του Πολυτεχνείου μπήκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η κεντρική είσοδος του Πολυτεχνείου επί της Πατησίων παραμένει κλειστή. Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιήθηκε από την είσοδο επί της Στουρνάρη, έχοντας μάλιστα μαζί τους και εργαλεία προκειμένου να κόψουν τα λουκέτα.

Στον χώρο του ιδρύματος έχουν συγκεντρωθεί από χτες, δεκάδες άτομα με στόχο, όπως αναφέρουν, να κρατήσουν ανοιχτό το Πολυτεχνείο για τις εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την επέτειο της 17 Νοεμβρίου.

 

Συγκεκριμένα, στον προαύλιο χώρο βρίσκονταν περίπου 40 με 50 άτομα τα οποία με ανάρτηση τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν ενημερώσει ότι προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια με στόχο να κρατήσουν ανοιχτό το Πολυτεχνείο, με σκοπό να πραγματοποιηθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης.

68 προσαγωγές

Όταν οι νεαροί αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς κάθισαν στο έδαφος, ενώ άρχισαν να φωνάζουνε συνθήματα. Οι αστυνομικοί τους απομάκρυναν έναν-έναν βάζοντας τους χειροπέδες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν γίνει 68 προσαγωγές στο Πολυτεχνείο. Την ίδια ώρα με την έφοδο στο Πολυτεχνείο, αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ και της ΕΚΑΜ έκαναν «ντου»  και στην Πολυτεχνειούπολη στην περιοχή του Ζωγράφου και προχώρησαν σε 24 προσαγωγές. Συνολικά, δηλαδή, έχουν προσαχθεί 99 άτομα.

Γύρω από τους χώρους του Πολυτεχνείου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να παρεμποδίσουνε αλληλέγγυους να κατευθυνθούν στο σημείο.

Εντύπωση προκαλούν οι καταγγελίες για αδικαιολόγητη απομάκρυνση των δημοσιογράφων και για προσαγωγή δύο κυρίων που προσπάθησαν να πλησιάσουν στην πύλη του Πολυτεχνείου προκειμένου να δώσουν φαγητό στα άτομα που βρίσκονταν μέσα.

Συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων

Έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα, τουλάχιστον 100 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στον πλατεία Εξαρχείων από τις 16:00 το απόγευμα ως ένδειξη στήριξης και αλληλεγγύης σε όσους βρίσκονταν στην κατάληψη του Πολυτεχνείου.

Επίσημη απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου

Στην απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου στην αμερικανική πρεσβεία προχώρησε και επίσημα η κυβέρνηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώνει ότι δεν θα γίνει καμία εξαίρεση».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας