Πολιτικο-στρατιωτικό μνημόνιο παράδοσης στις ΗΠΑ συνομολόγησε ο Αλ. Τσίπρας

998
Νομισματοκοπείο

Ο Αλ. Τσίπρας, μετά τη μνημονιακή συνθηκολόγησή του, προέβη τώρα και στην υπογραφή και πολιτικο-στρατιωτικού μνημονίου, παραδίδοντας πλήρως και άνευ όρων την χώρα, ως πολιτικο-στρατιωτικό και ενεργειακό οικόπεδο, στις ΗΠΑ, έρμαιο στους τυχοδιωκτικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους στην περιοχή μας και τον κόσμο.

Η Ελλάδα των Τσίπρα – Καμμένου και των άλλων της νέας κυβερνητικής και κομματικής νομενκλατούρας έχει καταντήσει την χώρα γερμανική οικονομική αποικία από τη μία και αμερικανικό γεωστρατηγικό προτεκτοράτο από την άλλη.

Η συμφωνία σκάνδαλο μυθικού ύψους 2,4 δισ. για τον εκσυγχρονισμό των F-16 δεν υπακούει σε κανέναν συνολικό σχεδιασμό για την εξυπηρέτηση γνήσιων αμυντικών δαπανών της χώρας. Η συμφωνία αυτή, για τον εκσυγχρονισμό των F-16 αντιπροσωπεύει, αντίθετα, το τίμημα αφοσίωσης που πληρώνει ο «πελάτης» σε αυτούς που του πουλάνε προστασία και ένα σαφές μήνυμα ότι το ελληνικό πολιτικο-στρατιωτικό οικόπεδο, παρά την εξαθλίωση των πολιτών του και χάρη σε αυτήν, μπαίνει ξανά με νέα ορμή στην κούρσα των εξοπλισμών που εξυπηρετούν τον τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς τους και τις ιμπεριαλιστικές ατλαντικές επεμβάσεις στην φλεγόμενη περιοχή μας.

Η προκλητική και αδιανόητη δήλωση Τσίπρα ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις διανύουν «την καλύτερη περίοδό τους από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» δηλώνει με ιδιαίτερη θρασύτητα, ότι η υποτέλεια των σημερινών ιθυνόντων και του παραδομένου μνημονιακού πολιτικού τόξου ξεπερνάει τις εμφυλιακές και μετεμφυλιακές πρακτικές του γνωστού Πιουριφόι και των μεταπολεμικών αντιλήψεων που διακήρυσσαν προς τις ΗΠΑ το «Ιδού ο στρατός σας»!

Η Ελλάδα με τις επιλογές Τσίπρα και των συνδαιτυμόνων του, που μόλις ανακάλυψαν τα θέλγητρα του αμερικανικού και γερμανικού κατεστημένου, όχι μόνο εγκατέλειψαν, αλλά μίσησαν καθετί από το αριστερό παρελθόν τους και τις παλιές ανεξαρτησιακές διακηρύξεις τους, κινδυνεύει να εισέλθει σε μια ακόμα πιο σκοτεινή περίοδο με πολύ μεγάλες εθνικές περιπέτειες και να γνωρίσει με ιδιαίτερη επίταση απειλές, τυφλές επιθέσεις και εθνικές δοκιμασίες.

Αν το εμφυλιακό και το μεταπολεμικό καθεστώς της υποτέλειας προσκυνούσε τις ΗΠΑ όταν αυτές ασκούσαν έναν ρόλο αδιαμφισβήτητης ηγεμονίας στην Δύση και στον κόσμο, η διαφορά είναι ότι ο Τσίπρας παραδίδει ακόμα πιο υποτακτική την χώρα στα χέρια των ΗΠΑ, με τις τελευταίες στη θέση μιας ανάπηρης υπερδύναμης, η οποία ακολουθεί φθίνουσα πορεία και χάνει συνεχώς έδαφος στην περιοχή μας και στον κόσμο.

Η Ελλάδα, σήμερα όσο ποτέ, σε έναν κόσμο που αλλάζει και γίνεται ιδιαίτερα πολυκεντρικός και σε μια περιοχή με νέες συντεταγμένες, έχει ανάγκη και είναι πολύ πιο ρεαλιστικό να επιδιώξει μια νέα ανεξάρτητη πολυδιάστατη πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων και εξωτερικών προσανατολισμών, προκειμένου να ανασάνει, να βγει από την κρίση και να ανασυγκροτηθεί με νέους προοδευτικούς προσανατολισμούς.

Αυτόν τον δρόμο της ελπίδας και της προοπτικής υποδεικνύει η ΛΑ.Ε έναντι της βέβαιης καταστροφής, την οποία ήδη ζούμε και στην οποία με αδιαφορία οδηγεί η επιλογή της χώρας αποικίας και προτεκτοράτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας