Πολιτική Διακήρυξη δεύτερης μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ: Από μετα-Αριστερά, μετα-σοσιαλδημοκρατία Βρυξελλών

1136

Ο Παν. Λαφαζάνης μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών και στον Αντ. Κοκορίκο.

Ο Παν. Λαφαζάνης αναφέρθηκε διεξοδικά στο “νέο” ΣΥΡΙΖΑ, στην αντιπολιτευτική του τακτική, στην “ομόφωνη” νέα Διακήρυξή του που ψήφισαν στην Κ.Ε και στην πορεία του για το Συνέδριο και μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

“Είναι τραγικό αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται στην αντιπολίτευση ακόμα πιο αλαζονικά απ’ ότι όταν ήταν στην κυβέρνηση και θα πρόσθετα, αρκετά πιο καθεστωτικά και συστημικά.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Αλ. Τσίπρας έσπευσε ως αντιπολίτευση να δώσει εκ νέου το παρόν στη λίμνη Κόμο σε μιά λέσχη μυστικών διαβουλεύσεων των ισχυρών της “παγκοσμιοποίησης“, χειρότερη από την λέσχη Μπίλντερμπεργκ, ούτε τυχαίο είναι ότι στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Πάπα και επέλεξε να πάρει  μέρος στο Φεστιβάλ των “ξεπλυμένων” Κεντροαριστερών, υπαλλήλων των Βρυξελλών, της Ιταλίας”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε: “ότι τόσο η νέα Διακήρυξη που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική του επιτροπή, όσο και η όλη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς ένα Συνέδριο πανσπερμίας και αόριστων πολυσυλλεκτικών διακηρύξεων, που μιλάνε για τα πάντα χωρίς να λένε και να δεσμεύονται για τίποτα, είναι μιά πορεία δεύτερης και ακόμα χειρότερης μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει από μιά περίεργου είδους συστημική μετά-Αριστερά σε μιά μετα-σοσιαλδημοκρατία, σαν και αυτή που υπάρχει μέσα σε βαθιά κρίση στην Ευρώπη ως υπαλληλία των Βρυξελλών και της χρηματιστικής παγκοσμιοποίησης“.

“Είναι εντυπωσιακό”τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης, ότι “μέσα σε μιά 16σέλιδη Διακήρυξη που ψηφίστηκε “ομόφωνα” στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, γεμάτη από ωραία λεκτικά σχήματα και παχιά και ευχάριστα λόγια προς πάντες και αόριστα για τα πάντα, δεν υπάρχει ούτε για δείγμα συγκεκριμένη προγραμματική θέση και δέσμευση, για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και κυρίως δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στον βραχνά των μνημονίων και των μεταμνημονιακών μέτρων που φυλακίζουν τη χώρα μέχρι το 2060, ούτε στην μπότα της εξάρτησης που πνίγει κάθε ίχνος εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της πατρίδας μας”.

Ο Παν. Λαφαζάνης κατέληξε λέγοντας ότι “με ένα συναινετικό δικομματισμό που συναποτελούν κόμματα παραρτήματα των Βρυξελλών και μιάς “παγκοσμιοποίησης” που βρίσκεται σε πορεία κατάρρευσης, δεν υπάρχει μέλλον στη χώρα.

Σήμερα στη Βουλή δεν υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση ούτε άμεση εναλλακτική πρόταση για την χώρα, πολύ περισσότερο που από τα δύο μικρότερα κόμματα της Βουλής, το ένα αποτελεί ένα είδος υποκατάστατου του Ποταμιού και το άλλο “light”υποκατάστατο της “Χρυσής Αυγής“.”

Τέλος, ο Παν. Λαφαζάνης επιγραμματικά σημείωσε ότι “αυτήν την περίοδο χρειάζονται δύο μεγάλες πρωτοβουλίες για να ταράξουν τα νερά και να δώσουν ένα άλλο μήνυμα στην χώρα: μιά πρωτοβουλία για την εκ βάθρων επαναθεμελίωση της Αριστεράς στις σύγχρονες συνθήκες και μιά πρωτοβουλία για ένα Μέτωπο Εθνικής και Κοινωνικής Απελευθέρωσης όλων ανεξαιρέτως των δημοκρατικών αντισυστημικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας