Πολιτικά “Κλινικά νεκρή” η Λ.Μενδώνη–Προσωρινή “διάσωση” Μητσοτάκη ελέω αντιπολίτευσης .

582
Πολιτικά

Για την Λ. Μενδώνη η “νίκη”  της παραμονής της στην υπουργική καρέκλα δεν είναι απλώς και μόνον “Πύρρειος” .

Μια παραμονή της Λ. Μενδώνη στο Υπουργείο Πολιτισμού , υπό αυτές τις  συνθήκες , μετά και  την προφυλάκιση του  Δ. Λιγνάδη , είναι πολύ χειρότερη από ήττα και μοιάζει περισσότερο με πολιτική τιμωρία και βασανιστήριο .

Δεν βρίσκεται άνθρωπος στην κοινωνία ακόμα και στην κυβερνητική παράταξη , στις ιδιωτικές συζητήσεις των στελεχών της , που να πεί , πλέον , μια καλή κουβέντα για την Υπουργό Πολιτισμού .

Για την κ. Λ. Μενδώνη η παραίτηση θα ήταν μιά “σωτηρία” και για τον πρωθυπουργό μια προσωρινή ανάσα , αφού δεν μπορεί να την εκδιώξει και να της φορτώσει την πολιτική ευθύνη , μιάς και ήταν ο ίδιος που επέλεξε και υπέδειξε φορτικά τον Δ. Λιγνάδη στη  νευραλγική , ιδιαίτερα τιμητική και πολύ ευαίσθητη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή  του Εθνικού Θεάτρου .

΄Αν ο Κυρ. Μητσοτάκης επέπλευσε , με μεγάλο πάντως πολιτικό κόστος , και δεν πνίγηκε στο πολιτικό ναυάγιο που προκάλεσε στην κυβερνητική παράταξη ο Δ. Λιγνάδης , οφείλει χάριτας και ευγνωμοσύνη στην αντιπολίτευση συνολικά και ειδικότερα στον Αλ. Τσίπρα .

Ο Αλ. Τσίπρας, επαγγελματίας της κωλοτούμπας, ανίκανος να διαχειριστεί σωστά  ως αντιπολίτευση αυτήν την υπόθεση και αιχμάλωτος στα γρανάζια αφ΄ ενός του μνημονιακού “Πολακισμού”  και αφ΄ετέρου ενός στείρου, επίσης μνημονιακού, “δικαιωματισμού”  των άλλων τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε για  άλλη μια φορά η  μεγάλη και ανέλπιστη σανίδα  “σωτηρίας” για τον παραπαίοντα πρωθυπουργό .

Δυστυχώς ο Αλ. Τσίπρας με την αναξιοπιστία του , τις αλλοπρόσαλλες τακτικές του και  το συστημικό του βάθος , ακόμα και αν δεν υπήρχε , όφειλε να ανακαλυφθεί από την κυβερνητική παράταξη, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου η τελευταία  με την πολιτική της καταστρέφει εθνικά , οικονομικά , κοινωνικά , αξιακά και πολιτιστικά τον τόπο.

Ζητείται επειγόντως για την χώρα ριζοσπαστική και ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση και αξιόπιστη σοβαρή αντιπολίτευση που να την εκφράζει και φυσικά  πρώτ΄ απ΄ όλα ζητείται μια κοινωνία που θα αφυπνιστεί !.

    Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας