Πολίτες για Υμηττό: Να τελειώνουμε με τις αυθαιρεσίες στον Προφήτη Ηλία

1044
αυθαιρεσίες

Εδώ και πάνω από 40 χρόνια, ο Υμηττός  αποτελεί προστατευόμενο ορεινό δασικό σχηματισμό. Εντός της δημόσιας, δασικής και προστατευμένης περιοχής του Υμηττού και μάλιστα εντός της Ζώνης Προστασίας Β, βρίσκεται και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη, ενώ σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση, από το 2017 έχει ανασταλεί γενικώς η  δόμηση και η εκτέλεση εργασιών στον ορεινό όγκο του Υμηττού.

Παρ’ ολα αυτά, ήδη από τον Αύγουστο 2019, διαπιστώθηκε ότι στον περίγυρο του εξωκκλησιού βρίσκονταν σε εξέλιξη οικοδομικές εργασίες οι οποίες επέφεραν  πολεοδομικές παραβάσεις και αυθαιρεσίες, με την ανοχή ή την άγνοια των θεσμικών φορέων.

Ειδικότερα, περιμετρικά του παλαιού εξωκκλησιού έχει κατασκευαστεί, σε μεγάλο μέρος, καινούριο κτίσμα υπό μορφή κελύφους, εσωκλείοντας το παραδοσιακό εκκλησάκι.

Τελικά, κατόπιν ενεργειών μεταξύ άλλων, και της “Επιτροπής Πολιτών για την Προστασία του Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος στον Υμηττό“, κρίθηκε από την Υπηρεσία Δόμησης Αθηνών το ως άνω κτίσμα αυθαίρετο και κατεδαφιστέο, ενώ επιβλήθηκε  στον ιερέα Στυλιανό Καρπαθίου πρόστιμο ύψους 150.000 ΕΥΡΩ.

Εν όψει των εξελίξεων αυτών, σας καλούμε σε Δημόσια Συζήτηση που διοργανώνει η “Επιτροπή Πολιτών“, για περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών μας και για τη διασφάλιση της προστασίας του Υμηττού την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στις 6μμ, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης, Λεωφ.Σοφ. Βενιζέλου και Μαρίνου Αντύπα.

 

Επιτροπή Πολιτών για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος στον Υμηττό

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας