Ποιος τελικά παρέλαβε την έρευνα;-Ώρα να μιλήσουν Τσιόδρας και Λύτρας

855
Ποιος τελικά παρέλαβε την έρευνα

Χάος και διάλυση στη ΝΔ-Αδιέξοδο και καταποντισμός στον ΣΥΡΙΖΑ-Επικοινωνιακή φούσκα χωρίς πολιτικό περιεχόμενο το ΚΙΝΑΛ-πουκάμισο αδειανό!

Το Μαξίμου προτιμά να εκτίθεται παρά να απαντήσει-Μέχρι πού θα φτάσει η έρευνα του εισαγγελέα και, κυρίως, πότε θα ολοκληρωθεί;

 

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός προτιμά να εκτίθεται μην απαντώντας ποιος παρέλαβε την έρευνα Τσιόδρα-Λύτρα ή να αναζητά «αυτοφωράκια» για να αναλάβει την ευθύνη, δείχνει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο μέγαρο Μαξίμου.

Ας είμαστε ειλικρινείς:

-Είναι αδύνατον το μέγαρο Μαξίμου να μην έχει παραλάβει την έρευνα. Το σαρδάμ του πρωθυπουργού στη Βουλή για το θέμα πείθει και τον πιο καλόπιστο ότι αυτό ακριβώς συνέβη.

-Ας υποθέσουμε, όμως, ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα και την έρευνα δεν την έχει λάβει ο πρωθυπουργός. Δεν είναι σε θέση να πληροφορηθεί ποιος από την κυβέρνηση την έχει παραλάβει; Και αυτόν που την παρέλαβε και –ας υποθέσουμε- δεν ενημέρωσε το Μαξίμου να τον απομακρύνει αμέσως;

-Από τη στιγμή που το Μαξίμου (ας το υποθέσουμε και αυτό) δεν έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί ποιος παρέλαβε την έρευνα, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει τηλεφωνήσει ακόμα στους δυο συγγραφείς της, τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος τον ενημερώνει καθημερινά και αποτελεί ουσιαστικά σύμβουλό του για τα θέματα πανδημίας και τον Θ. Λύτρα, ώστε να πληροφορηθεί ποιος την παρέλαβε και να τον τιμωρήσει διπλά-και γιατί αμέλησε να ενημερώσει και γιατί δεν λέει ούτε τώρα ότι παρέλαβε την έρευνα;

Ας είμαστε ειλικρινείς: Το Μαξίμου και έχει παραλάβει την έρευνα και, σε κάθε περίπτωση, γνωρίζει το περιεχόμενό της. Είναι δυνατόν ο Σωτήρης Τσιόδρας να συνέγραψε μια έρευνα με τον Θ. Λύτρα για ένα τόσο μείζον θέμα πριν από επτά μήνες και στο διάστημα αυτό να μην έχει ενημερώσει το πρωθυπουργό για τα θέματα που διαπραγματεύεται και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν ώστε να σωθούν ζωές;

Το Μαξίμου έχει επιλέξει προφανώς την τακτική να περάσει ο καιρός, να ξεχαστεί το θέμα, με τη συνδρομή και των «φίλιων» μέσων ενημέρωσης που το έχουν «θάψει»!

Δεν είναι, όμως, σωστό παράδειγμα για την κοινωνία.

Ο Σ. Τσιόδρας και ο Θ. Λύτρας έχουν την ευθύνη να μιλήσουν δημοσίως και να πουν σε ποιον» ανώτατο παράγοντα» της κυβέρνησης έχουν παραδώσει την έρευνα. Και, κατά τη γνώμη της στήλης, ήταν λάθος τους που επί επτά μήνες, έως ότου δηλαδή δημοσιευτεί η έρευνα, δεν ενημέρωσαν για το περιεχόμενό της την κοινή γνώμη, ώστε να υπάρχει περισσότερη πίεση προς την πολιτεία για τη λήψη μέτρων και τη σωτηρία ανθρώπινων ζωών.

Ευθύνη έχει όμως και η δικαιοσύνη και προσωπικά ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την έρευνα με αφορμή την καταγγελία Γιαννάκου για ΜΕΘ VIP να τη φέρει σύντομα σε πέρας, να την προχωρήσει σε βάθος και να πληροφορήσει τους πολίτες για τα αποτελέσματά της. Ελπίζουμε από την εισαγγελική έρευνα να πληροφορηθούμε ποιος από την κυβέρνηση παρέλαβε και την έρευνα Τσιόδρα-Λύτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας