Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας στον κοσμηματοπώλη

1918
βαθμό
Αλγεινότατη εντύπωση προκάλεσαν τα χτυπήματα που δέχθηκε ενώ ήταν αιμόφυρτος και κατάκοιτος, ο πολίτης, ο οποίος υπό την επήρεια ναρκωτικών επιχείρησε να ληστέψει κοσμηματοπωλείο, εγκλωβίστηκε σε αυτό και εξήλθε περιπετειωδώς και βαριά πληγωμένος, σπάζοντας την κάτω τζαμαρία.

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Γλάδστωνος, οπού χθες άφησε την τελευταία του πνοή άντρας που επιχείρησε να ληστέψει το κατάστημα.

Νωρίτερα η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του βάσει ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τον ίδιο, μαζί με ένα άγνωστο, να κλοτσούν τον διαρρήκτη, ενώ αυτός ήταν πεσμένος και αιμόφυρτος.

Ο κοσμηματοπώλης οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η δικογραφία για τον καταστηματάρχη ανατέθηκε σε τακτικό Ανακριτή, από τον οποίο ήδη ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

Το σοκαριστικό βίντεο

Σοκάρει βίντεο του Πρώτου Θέματος, το οποίο έριξε φως στην υπόθεση με τον θανάσιμο τραυματισμό του δράστη.

Στο βίντεο φαίνεται πως ο άτυχος άντρας, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, ενώ βρίσκεται μέσα στο κοσμηματοπωλείο, σπάει την τζαμαρία για να βγει έξω από το κατάστημα και στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τη σπασμένη τζαμαρία, άντρες τον κλωτσάνε. Λίγο αργότερα κατέληξε.

Από το βίντεο έχει αφαιρεθεί ο ήχος κι έχουν θολώσει τα πρόσωπα.

Ποιος ήταν το θύμα

Σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται πως το θύμα ήταν ο Ζακ Κωστόπουλος, ενεργό μέλος της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και του αγώνα κατά του στιγματισμού των οροθετικών ατόμων, αλλά και των sex workers.

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για το θύμα στο κοσμηματοπωλείο

Πορεία διαμαρτυρίας για την απάνθρωπη συμπεριφορά εις βάρος του ληστή του κοσμηματοπωλείου, Ζακ Κωστόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησαν το Σάββατο βράδυ πολίτες.

Ύστερα από πολύχρωμη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο, κυρίως με νέους, πραγματοποιήθηκε πορεία με κατεύθυνση πρώτα την οδό όπου βρίσκεται το κοσμηματοπωλείο, στην οδό Γλάδστωνος, κι έπειτα κατευθυνθήκαν στο ΑΤ Ομονοίας.

Το περιστατικό με τη ληστεία και τον θάνατο του 33χρονού προκάλεσαν μεγάλη συζήτηση, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η τραγική κατάληξη του δράστη, που βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, είναι τα δεδομένα στα οποία εστιάζουν πολίτες, ανοίγοντας συζητήσεις για κρίσιμης σημασίας θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του κράτους δικαίου, την αυτοδικία, αλλά και την αντιμετώπιση των εξαρτημένων ανθρώπων από την Πολιτεία και την κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας