ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική κινητοποίηση την Τρίτη 3 Ιούλη

1419
ΠΟΕΔΗΝ

Πανελλαδική κινητοποίηση αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ της 27ης Ιούνη, μετά την ψήφιση της τροπολογίας που ανοίγει το δρόμο για την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων (σ.σ.: άρθρο 16 στο νόμο του υπουργείου Ναυτιλίας για το Μεταφορικό Ισοδύναμο). Με βάση την απόφαση, θα πραγματοποιηθεί 24 πανελλαδική απεργία στην περιφέρεια, ενώ στην Αθήνα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα προχωρήσουν την ίδια ημέρα σε στάση εργασίας, 11πμ.-3μμ., και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11.30πμ. Τα περιφερειακά νοσοκομεία θα οργανώσουν συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία των Διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών.

Η τροπολογία – άρθρο 16 που ψηφίστηκε την Τρίτη στη Βουλή, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θεωρούσε τις συμβάσεις άκυρες, προβλέπει την μια προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού, στους τομείς που εργάζονταν επικουρικοί, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων.

Η τροπολογία που κινείται, στα πλαίσιο αντίστοιχης ρύθμισης που ακολουθήθηκε με τους συμβασιούχους των ΟΤΑ με τα γνωστά αποτελέσματα, περιέχει πολύ πιο δυσμενείς όρους, αφού δεν προβλέπει ούτε καν επιπλέον μοριοδότηση για το υπηρετούν προσωπικό. Ταυτόχρονα, παρατείνει το πολύ για 5 μήνες το χρόνο παραμονής των επικουρικών υποχρεώνοντας τους επικουρικούς να διακόψουν τις υπάρχουσες συμβάσεις υπογράφοντες νέες με τα νοσοκομεία.

Επιπλέον, απολύει με το τέλος των συμβάσεων όλους τους επικουρικούς γιατρούς, οδηγώντας έτσι τμήματα και κλινικές νοσοκομείων στην υπολειτουργία ή και το κλείσιμο. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου συμπαρασύρει επίσης και τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις που έχουν παρατάσεις ή ο χρόνος των συμβάσεων ξεπερνά το 24μηνο.

Υστερα από όλα αυτά, δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα που σε συνδυασμό με τη λήξη των ατομικών συμβάσεων στο τέλος του έτους μπορεί να τινάξει το ΕΣΥ στον αέρα.

Η κυβέρνηση αρνείται να δεχτεί την πρόταση του Συνδικαλιστικού Κινήματος να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, να σταματήσει η ομηρία με την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, μέσω της μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου. Η αποδοχή αυτής της πρότασης θα διασφάλιζε τόσο την εργασία των συμβασιούχων όσο και την συνέχιση της λειτουργίας κρίσιμων τμημάτων και υπηρεσιών των νοσοκομείων.

Πηγή: http://ergasianet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας