Πλουσιοπάροχες αυξήσεις σε “γαλάζιες”διοικήσεις ΔΕΚΟ εν μέσω κρίσης

2747

Την ώρα που η χώρα βυθίζεται σε βαθιά υγειονομική και οικονομική κρίση και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα βλέπουν να μειώνονται οι μισθοί τους ή και να μένουν άνεργοι ενώ, παράλληλα, τα νοσοκομεία παρουσιάζουν τραγικές ελλείψεις, το υπουργείο Μεταφορών προχωρά σε διπλασιασμό των μισθών στα “γαλάζια” στελέχη των Διοικήσεων στις δημόσιες επιχειρήσεις ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ και ΟΑΣΑ. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από έγκυρες πληροφορίες, ο μισθός των διοικητικών θέσεων διπλασιάστηκε, φτάνοντας τα 7.500 ευρώ, ενώ με 400 αντί 50 ευρώ θα αμείβεται κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ.

Παράλληλα, μεγάλες αυξήσεις παρέχονται και σε άλλες ΔΕΚΟ του υπερταμείου. Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ θα λαμβάνει 128.000 ευρώ το χρόνο ή 10.666 τον μήνα και ο αναπληρωτής του 90.000 τον χρόνο με bonus από 15%-30% αναδρομιοκά. Στη ΔΕΗ, επίσης, ο νέος σύμβουλος θα λάβει 200.000 ευρώ το χρόνο και bonus μέχρι 100.000 ευρώ, περίπου, δηλαδή, 25.000 μηνιαίως!

Κατά τ’ άλλα δεν υπάρχουν αναπνευστήρες, η μισή Ελλάδα θα μείνει άνεργη και χιλιάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο.

 

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας