Περίμεναν να γίνει ολοκαύτωμα για να ζητήσουν&δεύτερο Beriev-Be-200 από τη Ρωσία

88
Περίμεναν να γίνει ολοκαύτωμα για να ζητήσουν

Η Ελλάδα με το ένα χέρι βάζει κυρώσεις στη Ρωσία και στη Λευκορωσία και με το άλλο χέρι ο Δένδιας υποβάλει αίτημα εκλιπαρώντας το Λαβρόφ να στείλει στη χώρα και δεύτερο  Beriev Be-200, το οποίο έχει αποδειχθεί το πιο αποτελεσματικό μέσο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη χώρα μας.

Η χώρα μας, κατέθεσε αίτημα στη Ρωσία για την αποστολή ακόμη ενός αεροσκάφους Beriev Be-200 για την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών που κατακαίνε σπίτια και περιουσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε διπλωματική κινητικότητα προς αυτή την κατεύθυνση, με την Αθήνα να υποβάλει το σχετικό αίτημα προς τις ρωσικές Αρχές.

Η συνεισφορά του ρωσικού «θηρίου» ήταν περισσότερο από ορατή στην τελευταία φωτιά στη Βαρυμπόμπη όπου συνέλαβε καθοριστικά στην τελική κατάσβεση της φωτιάς.

Προγραμματισμένη συντήρηση σήμερα για το Beriev Be-200

Το Beriev Be-200 έχει πρωταγωνιστεί σε πολλά πύρινα μέτωπα φέτος, με χαρακτηριστικό να είναι ότι έχει φτάσει στις 100 ώρες πτήσης και πρέπει να κάνει σήμερα υποχρεωτική συντήρηση.

Για τον λόγο αυτό, θα υποχρεωθεί να παραμείνει στο έδαφος για 24 ώρες ώστε να πετάξει ξανά το πρωί της Παρασκευής.

Η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, σε χτεσινό μήνυμά της, τόνισε πως «οι Ρώσοι πιλότοι του Beriev-200ES δίνουν όλο τον εαυτό τους για να βοηθήσουν, π.χ. χθες στη μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη και σήμερα στην Εύβοια, επιδεικνύοντας θάρρος, αυτοθυσία και επαγγελματισμό, όπως και οι Έλληνες συνάδελφοί τους».

 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Beriev Be-200

Το Beriev Be-200 είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο-αμφίβιο αεροσκάφος που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 12 τόνους ύδατος και να ρίχνει συνολικά 270 τόνους με κάθε ανεφοδιασμό του σε καύσιμα.

Για την κίνηση του χρησιμοποιεί δύο στροβιλοαντιδραστήρες διπλής ροής D-436TP, με ώθηση απογείωσης των 7.650 κιλών ο καθένας. Η εμβέλεια πτήσης του αγγίζει τα 3.100 χλμ. με μέγιστη ταχύτητα τα 700 χλμ./ώρα και μέγιστη ταχύτ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας