Πεντέλη: Μεγάλη φωτιά δίπλα σε σπίτια!

1090
φωτιά

Ξεκίνησε από απορρίμματα και πλέον έχει «καβαλήσει» τον λόφο – Κοντά στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται κατοικίες – Φωτιές σε εξέλιξη στην Τανάγρα και την Αρτέμιδα

Φωτιά ξέσπασε, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην Πεντέλη, στη συμβολή της Δουκίσσης Πλακεντίας με την Κλεισθένους. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε εν υπαίθρω σε απορρίμματα και ξερά χόρτα.

Κοντά στην πυρκαγιά βρίσκονται κατοικίες, γεγονός που πυροδοτεί ανησυχία.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 33 πυροσβέστες, 13 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στο σημείο έχει μεταβεί ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος και συντονίζει όλες τις ενέργειες.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς, κλειστή είναι η οδός Δουκίσσης Πλακεντίας από Βασιλέως Γεωργίου μέχρι Αναπαύσεως.

FB_IMG_1567172611359

Νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική και μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 4 το απόγευμα στην περιοχή της Τανάγρας. Η φωτιά μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση και επιτόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 52 πυροσβέστες με 23 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, τρία ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει περίπου από τις 3 το μεσημέρι και κοντά στον οικισμό του Αγίου Σεραφείμ στην Αρτέμιδα (Λούτσα). Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη και οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα, κάτοικοι απομακρύνονται από τα σπίτια τους.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, αλλά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσχαιρένουν τις προσπάθειες κατάσβεσης. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 10 οχήματα ΜΕΤΠΕ με 20 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την δεύτερη πυρκαγιά στην Αρτέμιδα μέσα σε τρεις ημέρες.

Πυρκαγιά μαίνεται και στην περιοχή Γαύρογο Άρτας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη τύπου PZL.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας