Πεντάγωνο: 8.500 στρατιώτες σε ετοιμότητα επίθεσης στη Ρωσία!

686
Πεντάγωνο: 8.500 στρατιώτες

“Δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση για την ανάπτυξη Αμερικανών στρατιωτών στην Ουκρανία αλλά η δύναμη αυτή παραμένει σε ύψιστη ετοιμότητα“, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του αμερικανικού Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, 8.500 στρατιώτες που σταθμεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού και προετοιμάζονται για ανάπτυξη στην ανατολική Ευρώπη εντός πέντε ημερών, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Δυνάμεις που βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη μπορεί επίσης να είναι έτοιμες για ανάπτυξη από άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και τις Βαλτικές χώρες.

Όπως είπε ο Κίρμπι πρόκειται για τη δύναμη ταχείας αντίδρασης του  ΝΑΤΟ που αριθμεί 40.000 προσωπικό και τη δύναμη NJTF (Very high Readiness Joint Task Force) η οποία αριθμεί 20.000 προσωπικό, η οποία είναι μέρος της NRF.

Εάν η NRF ή η VJTF τεθούν σε κατάσταση συναγερμού για ανάπτυξη ή άλλες συνθήκες το επιβάλλουν τότε η δύναμη που έχουν θέσει οι ΗΠΑ των 8.500 ανδρών σε ετοιμότητα θα αναπτυχθεί και αυτή στην Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι η Γαλλία έχει αναλάβει την ηγεσία της VJTF από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Η Γαλλο-Γερμανική Ταξιαρχία, με επικεφαλής το αρχηγείο του Σώματος Ταχείας Αντίδρασης της Γαλλίας στη Λιλ, παρέχει 3.500 στρατιώτες για τον πυρήνα της VJTF, αναλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την Τουρκία. Η VJTF θα βασιστεί κυρίως στο 1ο Σύνταγμα Πεζικού του Γαλλικού Στρατού και στο 3ο Σύνταγμα Ουσάρ, τη συμβολή της Γαλλίας στη Γαλλο-Γερμανική Ταξιαρχία. Εκτός από τη Γαλλία και τη Γερμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Πολωνία παράσχουν επίσης δυνάμεις στη δύναμη VJTF.

«Πρόκειται για την προετοιμασία των στρατευμάτων… και για να βεβαιωθούμε ότι ενισχύουμε και παραμένουμε ενωμένοι με τη συμμαχία ΝΑΤΟ. Μέχρι τώρα δεν έχουν δοθεί εντολές ανάπτυξης», είπε ο Κίρμπι στους δημοσιογράφους.

Ο Κίρμπι πρόσθεσε, «Το μεγαλύτερο μέρος θα είναι οι επίγειες δυνάμεις… χωρίς να αποκλείεται και κινητικότητα άλλων δυνάμεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας