«Πεδίο μάχης» η Γαλλία: 100 συλλήψεις στη διαδήλωση των Κίτρινων Γιλέκων

1513
γαλλία

Στους δρόμους σήμερα η Γαλλία, πεδίο αστυνομικής τρομοκρατίας και μάχης το Παρίσι, ενώ ο Μακρόν και η νεοφιλελεύθερη πολιτική του γνωρίζουν μιά άνευ προηγουμένου αποδοκιμασία.

Πολύ περισσότεροι από 100 διαδηλωτές του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» συνελήφθησαν σήμερα Γαλλία, όπου έχουν αναπτυχθεί 7.500 αστυνομικοί στη γαλλική πρωτεύουσα και ενώ πραγματοποιούνται επίσης μια πορεία για το κλίμα και μια διαδήλωση κατά της “μεταρρύθμισης” για το συνταξιοδοτικό.

Μεσημέρι τοπική ώρα, η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη 106 ανθρώπων, οι 43 εκ των οποίων τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, ενώ έκοψε κλήσεις σε περίπου 100 ανθρώπους στις ζώνες όπου απαγορευόταν να διαδηλώσουν, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας και την εισαγγελία. Οι δυνάμεις καταστολής έχουν εντολή να επεμβαίνουν ταχύτατα, μόλις διαπιστώσουν συναθροίσεις, εξήγησε μια αστυνομική πηγή!!!

Νέες διαδηλώσεις στη Γαλλία από τα Κίτρινα Γιλέκα / Φωτογραφία: APΝέες διαδηλώσεις στη Γαλλία από τα Κίτρινα Γιλέκα / Φωτογραφία: AP

Σε πολλές περιπτώσεις, η αστυνομία προχώρησε στη ρίψη βροχής δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών, οι οποίοι έστηναν οδοφράγματα, για να προστατευθούν.

Στις εντολές των αστυνομικών «διαλυθείτε», ορισμένοι απαντούσαν «Όλος ο κόσμος σιχαίνεται την αστυνομία».

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στη διαδήλωση των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία

Ένταση σημειώθηκε στη Γαλλική πρωτεύουσα από τη διαδήλωση διαμαρτυρίας των Κίτρινων Γιλέκων, με 7.500 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός.

Επεισόδια στη Γαλλία στην πορεία για το κλίμα -Διείσδυσαν διαδηλωτές των Black Blocks

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού μίλησε σήμερα ως συνήθως, για να δικαιολογεί εκ των προτέρων την βία και τις συλλήψεις, για «βιαιοπραγίες» που διέπραξαν διαδηλωτές του μαύρου μπλοκ, μόλις ξεκίνησε η πορεία για το κλίμα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Στη λεωφόρο Saint-Michel, στην καρδιά του Παρισιού, διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων με τα πρόσωπά τους καλυμμένα, πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων κι επιτέθηκαν εναντίον μιας τράπεζας.

Βίαια επεισόδια στη Γαλλία στην πορεία για την κλιματική αλλαγή / Φωτογραφία: AP

Οι αστυνομικοί είχαν κάνει νωρίτερα ρίψεις δακρυγόνων, αναγκάζοντας ένα μέρος της πορείας να αλλάξει δρόμο, λίγο πριν τις 16.00 ώρα Ελλάδας.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία για το Κλίμα, αρκετές χιλιάδες σε αριθμό, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα οικολογικών οργανώσεων, μία ημέρα μετά την ιστορική «παγκόσμια απεργία για το κλίμα».

Χιλιάδες διαδηλωτές στην πορεία για την κλιματική αλλαγή / Φωτογραφία: APΧιλιάδες διαδηλωτές στην πορεία για την κλιματική αλλαγή / Φωτογραφία: AP

Μπροστά στον φόβο των μεγάλων κινητοποιήσεων, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «είχε κινητοποιηθεί και ήταν διαθέσιμος κάθε στιγμή» υπενθύμισε σήμερα το περιβάλλον του.

Η ημέρα ήταν πολύ τεταμένη στη γαλλική πρωτεύουσα όπου έλαβαν χώρα ταυτόχρονα διάφορες κινητοποιήσεις: εκτός της πορείας για το κλίμα, πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση των κίτρινων γιλέκων κατά της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και μια πορεία εναντίον της κατεδαφιστικής “μεταρρύθμισης” του συνταξιοδοτικού. Έως νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα, η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη άνω των 130 πολιτών.

Δείτε βίντεο από την πορεία για το κλίμα στη Γαλλία

Χιλιάδες μαθητές συμμετείχαν στην πορεία για τη διάσωση του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας