Παρασύνοδος ΕΕ την Κυριακή: Προσφυγικό – μεταναστευτικό και το εξευτελιστικό τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

1630
παρασύνοδος

Σε βαθύτατη διαλυτική κρίση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό έχει περιέλθει όλη η ΕΕ. Αιχμή αυτής της κρίσης είναι η Γερμανία, η κατ’ εξοχήν ωφελημένη από την ύπαρξη και λειτουργία της ΕΕ.

Η καγκελάριος Μέρκελ και η κυβέρνηση της κλυδωνίζονται, έτοιμες να καταρρεύσουν.

Η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) της Βαυαρίας, κυβερνητικός εταίρος της Μέρκελ και ο επικεφαλής της και υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, έχει στείλει τελεσίγραφο στην Μέρκελ , ενόψει και των εκλογών του Οκτωβρίου στην Βαυαρία. Με το τελεσίγραφο ο Χορστ Ζεεχόφερ υπογραμμίζει πως αν δεν υπάρξει πρόοδος για την υποχρεωτική επιστροφή προσφύγων και μεταναστών στις χώρες εισδοχής της ΕΕ (Βλέπε κυρίως Ελλάδα – Ιταλία) τότε η Βαυαρία θα το πράξει μονομερώς και θα τους επιστρέψει, καταστρατηγώντας την ενιαία πολιτική της ΕΕ, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να τον προειδοποιήσει η Μέρκελ για εκδίωξη από την κυβέρνηση σε μια τέτοια περίπτωση.

Η στάση της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης δεν είναι εξαίρεση. Όλες, σχεδόν, οι κυβερνήσεις της Κεντρικής, Βόρειας και Ανατολικής Ευρώπης δεν θέλουν να δεχθούν ούτε ένα πρόσφυγα και πολύ περισσότερο μετανάστη.

Ακυρώνοντας κάθε ίχνος αλληλεγγύης και κοινής ευρωενωσιακής πολιτικής επιδιώκουν να φορτώσουν τα προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα αποκλειστικά στις χώρες εισδοχής και του Νότου και πρώτα απ’ όλα σε Ελλάδα και Ιταλία.

Ψάχνουν, μάλιστα, να αποκλιμακώσουν την κατάσταση με την συγκρότηση «στρατοπέδων» διαμονής προσφύγων και μεταναστών εκτός ΕΕ (βλ. Λιβύη, Τυνησία κλπ) ή σε συνομολόγηση συμφωνιών με αυτές τις χώρες τύπου Τουρκίας.

Για να δοθεί, έστω, μια προσωρινή απάντηση στο «πρόβλημα» συνέρχεται με πρωτοβουλία της Γερμανίας την Κυριακή στις Βρυξέλλες μια παρασύνοδος της ΕΕ δέκα χωρών (Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Γαλλία, Μάλτα, Ολλανδία, Βέλγιο).

Γερμανία και Γαλλία (το διευθυντήριο) έχουν παζαρέψει (με ανταλλάγματα κάτω από το τραπέζι) και ετοιμάσει ένα προσχέδιο απόφασης για την παρασύνοδο, με το οποίο Ιταλία και Ελλάδα, ως πρώτοι αποδέκτες, γίνονται και ο χώρος διαμονής προσφύγων – μεταναστών, μαζί με  χώρο επιστροφής όσων είχαν μετακομίσει απ’ αυτές σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Η Ιταλία αντιδρά σφόδρα μέχρι στιγμής σε ένα τέτοιο σχέδιο, ενώ η Ελλάδα των Τσιπροκαμμένων καιροσκοπεί και είναι έτοιμη να ανταλλάξει την μετατροπή της σε «μονομερή» «αποθήκη ψυχών» έναντι κάποιου ανταλλάγματος, όπως μια «καλύτερη» ρύθμιση στο χρέος της.

Στο μεταξύ είναι τόσο άπληστα τα Γερμανικά συντηρητικά κόμματα, όπως το Χριστιανοκοινωνικό κόμμα της Βαυαρίας, ώστε να απειλούν την Μέρκελ να μην τολμήσει να δώσει «ανταλλάγματα» στην Ιταλία και την Ελλάδα, που θα επιβαρύνουν τους Γερμανούς φορολογούμενους!!!

Με δύο λόγια η Γερμανία επιζητεί «και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ακέραιη».

Μετά το οικονομικο-κοινωνικό, έχει έρθει και το προσφυγικό-μεταναστευτικό, να καταδείξει την αγριότητα, την απανθρωπιά, την παντελή έλλειψη αλληλεγγύης και τα αδιέξοδα που κυριαρχούν στην ΕΕ.

Οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ ούτε που σκέφτονται να εκπονήσουν και να εφαρμόσουν ένα μεγάλο ανθρωπιστικό και ανορθωτικό σχέδιο με το οποίο: θα σταματούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στον περίγυρο μας, θα προσφέρουν μια γενναιόδωρη βοήθεια και χρηματοδότηση για ανάπτυξη και ανθρωπιστική στήριξη στις γύρω χώρες και περιοχές που δοκιμάζονται, θα κατανέμουν ορθολογικά και στη βάση κριτηρίων σε όλες ανεξαιρέτως τις ευρωπαϊκές χώρες πρόσφυγες και μετανάστες, με ένα πρόγραμμα που θα λαμβάνει υπόψη σειρά από παραμέτρους και τέλος θα εφαρμόσουν πολιτικές ανθρωπισμού, περίθαλψης και προστασίας της ζωής προσφύγων και μεταναστών που μετακινούνται.

Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως, δεν μπορεί να σκεφτεί πέρα και έξω από ιμπεριαλιστικές σκοπιμότητες και πρακτικές. Αυτή η ΕΕ αποσυντίθεται, σαπίζει, σπαράσσεται και διαλύεται, οδηγούμενη σε ένα βασανιστικό και τραγικό τέλος.

Είναι καιρός να πάρουμε ως χώρα και ως λαός ανατρεπτικές αποφάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας