Παραιτήθηκε ο Μαλτέζος πρεσβευτής που συνέκρινε τη Μέρκελ με τον Χίτλερ

1235
μαλτέζος

Ο πρεσβευτής της Μάλτας στη Φινλανδία υπέβαλε χθες, Κυριακή, την παραίτησή του, ύστερα από τις επικρίσεις που δέχτηκε επειδή συνέκρινε την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Μάλτας τονίζονται τα ακόλουθα:

«Αποδεχόμενος την παραίτηση του πρεσβευτή με άμεση ισχύ, ο υπουργός Εβαρίστ Μπάρτολο τόνισε ότι τα σχόλια του πρεσβευτή για τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, δεν είναι αντιπροσωπευτικά της σχέσης φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού ανάμεσα στη Μάλτα και τη Γερμανία».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ημέρα εορτασμού της 75ης επετείου από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, ο Μαλτέζος πρεσβευτής στη Φινλανδία, Μάικελ Ζάμετ Ταμπόνα, είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook τα εξής:

«Πριν από 75 χρόνια σταματήσαμε τον Χίτλερ. Ποιος θα σταματήσει την Άνγκελα Μέρκελ; Εκπλήρωσε το όνειρο του Χίτλερ! Να ελέγξει την Ευρώπη».

Ακολούθως ο Ζάμετ Ταμπόνα, επιχειρηματίας και πολιτικός, πρεσβευτής της Μάλτας στο Ελσίνκι από  το 2014, προέβη στη διαγραφή της επίμαχης ανάρτησης.

Από τη δική του πλευρά, ο υπουργός Εξωτερικών της Μάλτας, Εβαρίστ Μπάρτολο, είχε δηλώσει στην εφημερίδα Times of Malta ότι έδωσε εντολή στον πρεσβευτή να διαγράψει την «ασυνείδητη» ανάρτησή του και είχε γνωστοποιήσει ότι η κυβέρνηση της Μάλτας θα ζητούσε συγγνώμη από το Βερολίνο για την ανάρμοστη αυτήν κίνηση του διπλωματικού εκπροσώπου της χώρας του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας