Παραίτηση προέδρου ΣτΕ: Κατηγορεί την κυβέρνηση για την μείωση των συντάξεων

2756
παραιτήθηκε

Προειδοποίησε για πλήρη εξαθλίωση των συνταξιούχων – Διαμαρτυρήθηκε για τις διαρροές ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλου

 Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.

Ο κ. Σακελλαρίου εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τις διαρροές ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ως συνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλο με τον οποίο περικόπτονται οι συντάξεις και ανακοίνωσε ότι απέρχεται της θέσης του πριν την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Ο κ. Σακελλαρίου επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί την 30η Ιουνίου οπότε και συμπληρώνει το όριο ηλικίας.

Με μια βαρυσήμαντη δήλωση η οποία μεταδόθηκε σε απ’ευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ο πρόεδρος του ΣτΕ προειδοποίησε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω μείωσης των συντάξεων που όπως είπε ο κ. Σακελλαρίου θα έχει αποτέλεσμα «την πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων».

Με μια αιχμηρή αναφορά, ο κ. Σακελλαρίου επέκρινε την πολιτική ηγεσία της χώρας επειδή όπως εξήγησε μετακυλίει παγίως στη δικαιοσύνη την επίλυση των πιο δυσεπίλυτων προβλημάτων της χώρας.

Ο απερχόμενος, πλέον, πρόεδρος του ΣτΕ ζήτησε από τους πολίτες να εξακολουθήσουν να έχουν εμπιστοσύνη στους δικαστές επισημαίνοντας: «Υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο παρελθόν και στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας των τελευταίων ετών, ο κ. Σακελλαρίου έκανε λόγο για πλήρη κυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού και προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την οικονομική κρίση.

«Οι καταστάσεις αυτές οδήγησαν το δικαστήριο στην έκδοση αποφάσεων σχετικά με την μη περαιτέρω μείωση αποδοχών σε τομείς όπως η εθνική άμυνα, η υγεία, η παιδεία και η ασφάλεια του πολίτη» τόνισε ο Νίκος Σακελλαρίου εξηγώντας το σκεπτικό των μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

2 Σχόλια

  1. Στο πλήρες κείμενο των δηλώσεων του κυρίου Σακελλαρίου διαβάζουμε:”…είχαμε επισημάνει την μη συμβατότητα των ρυθμίσεων του μνημονίου με το Σύνταγμα…”.
    Αυτή η επισημότερη μέχρι τώρα Δικαιική θεσμική καταγγελία σε βάρος των μνημονίων-δανειακών συμβάσεων και των υπαιτίων-συνυπαιτίων, να διεθνοποιηθεί, ταυτόχρονα όμως να “κατέβει και στο πεζοδρόμιο”. Με σύνθημα:”Οι Προδότες στο Σκαμνί”.Τόσο απλά!

  2. Οι όροι των δανειακών συμβάσεων (μνημόνια)παραβιάζουν κατάφορα τήν διεθνή την ευρωπαική καί ελληνική νομοθεσία.θα πρέπει ο λαός να πάρει τα πράγματα στά χέρια του γιατί μπορεί να υπάρχουν δικαστές στήν Αθήνα αλλά δεν υπάρχει κυβέρνηση.
    Πρέπει να υπάρξει κίνημα προσωπικοτήτων πού θα ηγηθούν τοτ λαού μας για εφαρμογή του ά κυρωθέντος δημοψηφίσματος δηλ για κατάργηση των μνημονιων και των δανειακών σε μια νύχτα κ του ευρώ που αποτελεί θηλιά στο λαιμό μας!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας