Παρέμβαση Trump στις Γαλλικές εκλογές και έμμεση στήριξη στην Le Pen

2812
Le Pen

Δεν ξέρουμε αν ο Isis επιλέγει για δικούς του λόγους τη Le Pen ως Πρόεδρο της Γαλλίας, πάντως δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να αντιληφθεί το γιατί είχε ως επιλογή να χτυπήσει στο Παρίσι τρεις μέρες πριν τις κρίσιμες Προεδρικές εκλογές στην Γαλλία, πράγμα που, έτσι και αλλιώς, ευνοεί την Lepen και εξ αντικειμένου στρέφεται κατά του υποψηφίου της Αριστεράς Jean Luc Melenchon.
Εκτός και αν οι τρομοκρατικές κινήσεις των φανατικών ισλαμιστών δεν υπακούουν σε καμιά λογική και σχέδιο, πράγμα πολύ χειρότερο, διότι τότε η υπηρεσία που προσφέρουν στις πιο αντιδραστικές, στις πιο ακραίες και γενικώς αντιϊσλαμικές δυνάμεις στη Δύση είναι ανυπολόγιστες, έστω και αν αυτές οι δυνάμεις ενδύονται, για λόγους αναρρίχησης στην εξουσία, φιλολαϊκό μανδύα.
 
Η δολοφονική επίθεση στο Παρίσι έδωσε αφορμή και στον Αμερικανό Πρόεδρο D. Trump να παρέμβει, ως μη όφειλε, στις Γαλλικές Προεδρικές εκλογές, προσφέροντας εμμέσως, πλην σαφώς, στήριξη στην ακροδεξιά υποψήφια.
Συγκεκριμένα ο Trump με ανάρτησή του στα social media όπως συνηθίζει εξέφρασε την άποψη ότι η δολοφονία ενός αστυνομικού στο κέντρο του Παρισιού θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.
”Another terrotist attack in Paris. The people of France will not make much more of this. Will have a effect on presidential election!”
Άλλη μία τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Ο λαός της Γαλλίας δεν θα το ανέχεται αυτό για πολύ ακόμη. Θα έχει μεγάλη επίπτωση στις προεδρικές εκλογές“, ανέφερε ο Trump σε ανάρτησή του στο Twitter μετά την επίθεση στα Ηλύσια Πεδία που κόστισε χθες βράδυ τη ζωή ενός αστυνομικού.

Πλήγμα στην Γερμανική Ευρώπη

Η κίνηση Trump έχει πολύ ευρύτερη σημασία και έρχεται μετά και την πρωτοβουλία της ΤMay για εσπευσμένες εκλογές στην Βρετανία.
Προφανώς, Trump και Μay θέλουν, για τους δικούς τους ιμπεριαλιστικούς λόγους, να επιφέρουν σοβαρά έως θανατηφόρα πλήγματα στην ιμπεριαλιστική Γερμανική Ευρώπη του ευρώ και της οικονομικής νεοαποικιοποίησης.
Η Γερμανική Ευρώπη πρέπει να συντριβεί αλλά η συντριβή της πρέπει να πραγματωθεί από προοδευτικές, βαθύτατα δημοκρατικές, αντιϊμπεριαλιστικές και αντιολιγαρχικές θέσεις και όχι από θέσεις ενός άλλου ιμπεριαλιστικού κέντρου, ενός ακραίου αυταρχισμού και μιας νέας διεθνοποιημένης κι’ αυτής ολιγαρχίας.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας