Παράταση της παράτασης

481
Παράταση της παράτασης

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΑ ΖΩ…ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Σε καθεστώς «βαθύ κόκκινο» παραμένει η χώρα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Χαρδαλιά, παρατείνεται  για άλλη μια εβδομάδα, τουλάχιστον,  το αυστηρό lockdown, το οποίο όμως αποδεικνύεται ανίκανο να ανακόψει τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Για άλλη  μια φορά οι εξαγγελίες δεν συνοδεύονται από μέτρα προστασίας στους χώρους  μεγάλης  διασποράς (εργασιακοί χώροι, ΜΜΜ, δομές πρόνοιας, κ.λπ).

Για άλλη  μια φορά δεν παρατηρήθηκε μείωση του επιδημιολογικού φορτίου όπως “περίμεναν” οι επιτροπές “σοφών” και η Κυβέρνηση. Πάντως ομολόγησαν ότι εκτός από τις συνεστιάσεις σε σπίτια, οι περισσότερες συρροές κρουσμάτων παρατηρούνται σε εργασιακούς χώρους (εδώ και 1 χρόνο φωνάζει η Αριστερά και το Κίνημα για τη Δημόσια Υγεία) και δομές και γίνεται κατανοητό πως η έλλειψη μέτρων προστασίας μετατρέπει αυτούς τους χώρους σε εστίες υπερματάδοσης. Για την Κυβέρνηση βέβαια και τα ΜΜΕ των Ολιγαρχών, ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων αποδόθηκε κυρίως στην «κόπωση» από το lockdown.

Καμιά κουβέντα για το ότι οι γιατροί, πλέον, δεν μπορούν παρά να προβαίνουν σε επιλογή ασθενών για εισαγωγή στις ΜΕΘ και πάντα με βάση την ηλικιακή κατηγορία.
Στα νοσοκομεία αντί να δίνεται μάχη ώστε προστεθούν κλίνες ΜΕΘ στην μάχη κατά του covid-19, δίνεται μάχη,  στις περισσότερες  περιπτώσεις για  μείωση της δυνατότητας νοσηλείας σε εντατική των υπόλοιπων  σοβαρών  παθήσεων. Αυτές τις ευθύνες της, η Κυβέρνηση της έχει βάλει κάτω από το χαλί, και  προτιμά να προσλαμβάνει αστυνομικούς, ανθρωποφύλακες και υπάλληλους με ρόπαλα. Αυξάνει τις φοροαπαλλαγές για το Κεφάλαιο, δίνει τις ναυτικές βάσεις στο ΝΑΤΟ ώστε να μακελέψει τη Συρία, προσπαθεί να “κάψει κάθε στοιχείο συσχέτισής της με το σκάνδαλο Λιγνάδη. Και βέβαια….ΜΕΝΔΩΝΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!!

Η Κυβέρνηση ξεχνά πως εκεί που τοποθετεί τον κίνδυνο…”εκεί και το σωτήριον φύεται”..

                Tο τρομακτικό ζευγάρι της πανδημίας και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης (ως ένα συνεχές) φέρνει το λαό μπροστά στην μη-ανθρώπινη μοίρα του, στο απάνθρωπο μέλλον, χωρίς μέλλον και δοκιμάζει τα όριά του…τα οποία, εν πολλοίς,  έχει ξεπεράσει.  Η Κυβέρνηση βλέπει (όχι αδικαιολόγητα) παντού εχθρούς, παραβιάζει και καταστέλλει όποια φωνή ακούγεται ή εναντιώνεται στο θέλημά της. Η Κυβέρνηση  κατάφερε να γεννήσει τους όρους δημιουργίας και συγκρότησης μιας Κοινωνικής Μετωπικής Δυναμικής, η οποία θα συγκρουστεί  με το Κεφάλαιο-Χρηματοδότη/Υποβολέα της Κυβέρνησης και τους “επιστημονικούς” εκπροσώπους της κυβερνητικής πολιτικής.

Η Κυβέρνηση προσλαμβάνει πραιτοριανούς,  γνωρίζοντας πως θέτει τις βάσεις οικοδόμησης δυνάμεων αντίστασης στην κοινωνική και ατομική καταστροφή. Βάζει τις βάσεις για να γεννηθούν Δυνάμεις και Δικτυώσεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς (βλέπουμε τις τελευταίες μέρες την καταστολή του Υγειονομικού και Φοιτητικού Κινήματος με εικόνες που ξεκάθαρα θυμίζουν πλέον Δικτατορικά Καθεστώτα της Λατινικής Αμερικής), οι οποίες θα συγκρουστούν με το κυρίαρχο πνεύμα της βιοπολιτικής και βιοεξουσίας, που επιβάλει το Κεφάλαιο. Όσο η Κυβέρνηση συνεχίζει την καταστολή των κινημάτων, την περιστολή των δικαιωμάτων/ελευθεριών ή συνεχίζει πουλώντας στις Πολυεθνικές το Κοινωνικό Κράτος και τη Δημόσια Υγεία, τόσο θα γεννιούνται και θα ενισχύονται οι δυνάμεις της Κοινωνικής Επανάστασης για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά του Καπιταλισμού και της θανατοπολιτικής που εφαρμόζει.

Κλείνουμε την μαύρη επέτειο ενός χρόνου COVID-19 στην χώρα μας και  αποδεικνύεται πως η Κυβέρνηση κωφεύει μπροστά στην πραγματική και σοβαρή διασπορά, στους χώρους δουλειάς, στα εν λειτουργεία σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, στις ιδιωτικές δομές υγείας και πρόνοιας, στους χώρους όπου το Κεφάλαιο (και η Κυβέρνηση), άφησαν έρμαιο της μοίρας του το προσωπικό. Καμιά παράταση του lockdown δεν αποτέλεσε ούτε θα αποτελέσει μέτρο προστασίας. Μέτρα προστασίας είναι οι κλίνες ΜΕΘ, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και μαζί  μ’  αυτά η επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. Έτσι ναι, μπορεί να σταματήσει και η επέλαση του Ιού και η κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων.

Η ΝΔ να μην ξεχνά πως…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας