Παράταση στα απαγορευτικά μέτρα-Καταστροφή της εστίασης-Προς νέα χρεοκοπία η χώρα

801

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων πρότεινε την παράταση των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ πριν την Πρωτοχρονιά

Μια πρώτη παράταση μέχρι τις 23 Ιανουαρίου παίρνουν τα απαγορευτικά μέτρα της κυβέρνησης, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά οι εκτιμήσεις είναι ότι απλώς η πρώτη παράταση και ότι πριν την ερχόμενη άνοιξη οι Έλληνες πολίτες θα βιώνουν ότι πέρασαν τον περσινό χειμώνα και την άνοιξη του 2020, με περιορισμούς στην κυκλοφορία, με κλείσιμο της εστίασης, απαγόρευση θεατών σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις κτλ.

Επισήμως παράταση για μία εβδομάδα παίρνουν τα μέτρα που ισχύουν για την πανδημία μετά και την συνεδρίαση των επιστημόνων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας έχει ως εξής:

Σήμερα, Τετάρτη 12/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Αποφασίστηκε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα.

Η κυβέρνηση είναι παντελώς αδύναμη να ελέγξει ακόμα και την εξαιρετικά ελαφρά μετάλλαξη Όμικρον, οι πολίτες είναι κουρασμένοι και η Ελλάδα βιώνει ένα από τα πιο σκληρά εν μέρει lockdown της Ευρώπης.

Οι όποιες δραστηριότητες συνεχίζονται έχουν να κάνουν με την οικονομική αδυναμία της κυβέρνησης να καταβάλλει τα περίφημα 500αρικα και τις λεγόμενες επιστρεπτέες προκαταβολές, παρά με την πραγματική βούλησή της να κλειδώσει πάλι τους Έλληνες στα σπίτια τους.

Η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε ότι τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή τις τελευταίες ημέρες του 2021 και ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ισχύσουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, θα πρέπει να παραταθούν για μια εβδομάδα ακόμη και να μην υπάρξει καμία αλλαγή.

Επομένως το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής θα ισχύσει τουλάχιστον και την επόμενη εβδομάδα, παρά τα όσα ακούγονταν τις τελευταίες ημέρες.

Τα μέτρα που εξακολουθούν να ισχύουν και πέραν τις 16 Ιανουαρίου

– Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά της διασκέδασης σε άλλους χώρους.

– Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.

– Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

– Επισκεπτήριο μόνο με PCR 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

– Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών είναι έως το 10% της χωρητικότητάς τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας