Παράσταση

1803
πανδημίας

Μας κάνουν πλάκα, δεν εξηγείται απλώς. Καλοκαιριάτικα και ελλείψει σοβαρών ασχολιών στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, κάθονται και σκαρφίζονται με τι θα τσακωθούν δήθεν και πώς θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τα δυσάρεστα (φόροι κλπ).
Πάνω που καθόντουσαν και τα σκεφτόντουσαν λοιπόν, είπε ο Βούτσης “ρε σεις δεν κάνουμε ένα καβγά για τη θρησκεία να δούμε και ποιος διαβάζει εφημερίδες και site μέρες που είναι;”.
“Ναι του λέει” ο Καμμένος, “πες κάτι για να βρω ευκαιρία να κάνω μία δήλωση, έχω σκουριάσει”. Από κοντά και οι της ΝΔ: “Ωραία τα σκέφτηκες προεδράρα, μας βολεύει και μας να βγούμε να υπερασπιστούμε την εκκλησία, μπας και συγχωρεθούν οι αμαρτίες μας, γιατί να κάνουμε νηστεία μιας κι έρχεται το δεκαπενταύγουστο δεν μπορούμε, καθόσον είναι βαρύ πράμα και δεν την αντέχουμε”.
Τη στήσαν τη δουλειά ωραία οι μόρτηδες: Βγήκε ο Βούτσης είπε τα ωραία του, τα αριστερά του, τη φχαριστήθηκε την υπόθεση κι έχει τώρα αριστεροσύνη πολύ στο ντεπόζιτο να τον βγάλει μέχρι και δύο μνημόνια ακόμα και σαράντα νομοσχέδια σκληρά να ψηφίσει.
Ο Καμμένος έκανε το κομμάτι του, φοβέρισε δήθεν τον Βούτση και ζήτησε να μην λένε τέτοια στην κυβέρνηση, αλλά για να μην ξεφύγει η ιστορία κι έχουμε ντράβαλα με κανένα δικό του, που θα παρεξηγήσει την κόντρα τη μουσαντένια κι αρχίζει και καταψηφίζει στ’ αλήθεια τίποτα νομοσχέδια, βγήκε την επομένη και τα ίσιωσε. “Ξέρετε, έτσι τα είπαμε, δεν τρέχει κάστανο, ο καθένας μπορεί να λέει τα δικά του καθότι η πελατεία δεν είναι ίδια και πρέπει όλοι να ικανοποιούνται, εμείς δεν θα χωρίσουμε ποτές” ήταν το νόημα των “διευκρινίσεων” που έδωκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, οι οποίοι περνάνε μέγκλα στην εξουσία και δεν είναι κορόιδα να σπατσάρουνε από τα υπουργεία για κανένα λόγο.
Σου λέει ο Καμμένος, “τι με νοιάζει κι αν λένε, αφού στο τέλος μόλις τους φοβερίξουμε εγώ κι ο Ιερώνυμος κάνουν τα σωστά και τα πρέποντα απέναντι στα ιερά και τα όσια, για μία δήλωση θα τα χαλάσουμε τώρα;”. Διότι έτσι μάγκες ετούτη η κυβέρνηση σε πολλά: φωνάζει, φωνάζει, αλλά όσο περισσότερο φωνάζει, τόσο και πιο πίσω κάνει – η σχέση με την εκκλησία είναι χαρακτηριστική.
Βγήκε και η ΝΔ, που το παίζει θεματοφύλακας της ορθοδοξίας (τρομάρα της) και εξαπτέρυγο της εκκλησίας κατευθείαν και ξεσήκωσε ανένδοτο. Κι έχει δίκιο: η Δεξιά ήταν πάντα του Κυρίου, σου λένε οι γαλάζιοι, και δεν μπορεί να έρχονται οι άθρησκοι οι αριστεροί να προσβάλλουν τα ιερά και τα όσια της φυλής, αυτή η δουλειά είναι δική μας, – και η υπεράσπιση και η προσβολή! Διότι δεν μπορεί κύριε Τσίπρα να μας έχεις πάρει τα μνημόνια και να μας έχεις αφήσει χωρίς δουλειά. Πρέπει να κρατήσουμε κάτι κι εμείς.
Με τούτα και με κείνα φίλοι, κύλησε μία ακόμα παράσταση και περνάμε εμείς καλά και οι πολιτικοί μας ακόμα καλύτερα, που νομίζουν ότι το κοινό τσιμπάει…
*Πηγή: Protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας