Πανελλαδική στάση εργασίας στο δημόσιο, συγκεντρώσεις-πορείες ενάντια στο Πολυν/διο-τέρας

2284
δημόσιο

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας Πέμπτη 12:00 έως λήξη του ωραρίου. Διοργάνωση συγκέντρωσης και πορείας μέχρι την Βουλή.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κήρυξε Πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 12:00 μέχρι τη λήξη ωραρίου και αποφάσισε συγκέντρωση και πορεία στην Βουλή.

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 1μ.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και οι συγκεντρώσεις της ΛΑ.Ε. και των άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Η συμμετοχή του κόσμου της εργασίας και των συνταξιούχων στις συγκεντρώσεις και πορείες κρίνεται εξαιρετικά σημαντική και πρέπει να πάρει μαχητικό συγκρουσιακό χαρακτήρα απέναντι στο Πολυνομοσχέδιο-σφαγείο, παρά το γεγονός ότι  αυτές οι συγκεντρώσεις αποφασίστηκαν να πραγματοποιηθούν λίγη ώρα πριν την ενδεχόμενη ψήφισή του.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι μέχρι τώρα, τουλάχιστον, οι συνταξιουχικές οργανώσεις δεν έχουν σχεδιάσει κινητοποίηση ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τέρατος, παρ’ ότι το ζήτημα τους αφορά άμεσα.

Στο μεταξύ, το ΠΑΜΕ συνεχίζει την αδιέξοδη αντιενωτική στρατηγική του, και αποφάσισε χώρια από τις άλλες αριστερές πολιτικές δυνάμεις και ταξικές συνδικαλιστικές παρατάξεις, τη δική του συγκέντρωση στη 1 μ.μ. την Πέμπτη στην Ομόνοια.

Δυστυχώς, με αυτό το κλίμα δεν είναι δυνατόν το συνδικαλιστικό κίνημα να επιδείξει την μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα, προκειμένου να αποσπάσει νίκες, παρ’ ό,τι οι μνημονιακές επιλογές του κατεστημένου συναντούν την πλήρη και γενική αντίθεση των εργαζομένων.

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:

  • Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της Δ΄ αξιολόγησης και του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2019-22.

  • Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων και των τριών μνημονίων.

  • Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις.

  • Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας.

  • Όχι στη φοροληστεία – Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με κατώτατο μισθό τα 751 ευρώ.

  • Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας και Αυτοδιοίκησης.

  • Όχι στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, του ρεύματος, του νερού και των Μεταφορών.

1 σχόλιο

  1. ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ 4ης ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ // Πέμπτη 14/6 1.00 μ.μ. πλ. Κολοκοτρώνη // Π.Ε.Ε.Δ.

    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

    Και ενώ η ΓΣΕΕ δεν κήρυξε απεργία την Πέμπτη 14/6 (η ΑΔΕΔΥ 4ωρη στάση εργασίας) απέναντι στα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, η κυβέρνηση διαδίδει δεξιά και αριστερά ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Αυταπάτη είναι ότι η “έξοδος” από τα μηνημόνια θα είναι το τέλος της καπιταλιστικής κρίσης και των μέτρων που έχουν γονατίσει τα λαικά στρώματα…

    ΩΣ ΕΔΩ, πρέπει να βροντοφωνάξουμε !!!. Μετά την απεργία στις 12 Γενάρη, τις κινητοποιήσεις απέναντι στην “κοινωνική συμμαχία”, ο δρόμος έχει ήδη χαρακτεί…

    Απεργούμε και διαδηλώνουμε την Πέμπτη 14/6 στις 1.00 μ.μ. στην πλ. Κολοκοτρώνη (πορεία στην Βουλή) με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία απέναντι στην κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ…

    Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, για ένα ανεξάρτητο – αυτόνομο – μαχητικό – εργατικό κίνημα που θα σφραγίζει τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις…
    Καλούμε την επαναστατική αριστερά και την πολιτική αναρχία να κινηθεί ενωτικά ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, για τον ελευθεριακό κομμουνισμό…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας