Παιχνίδια των Γάλλων με τους πυραύλους στις Belharra-Στον αέρα οι κορβέτες

922
Παιχνίδια των Γάλλων με τους πυραύλους

Στον αέρα οι κορβέτες Gowind μετά τα παιχνίδια των Γάλλων με τους RIM-116 RAM στις Belharra και τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των νέων πλοίων.

Ένα θέμα που έχει πάρει ιδιαίτερες διαστάσεις στην Τουρκία είναι για το αν θα έχουν οι ελληνικές Belharra πυροβόλο Strales και πυραύλους RIM-116 RAM.

«Τα όνειρα της Ελλάδας για αλλαγή των ισορροπιών στην Ανατολική Μεσόγειο διαψεύστηκαν. Έγινε γνωστό ότι οι 3+1 φρεγάτες Belharra που θα αγοράσει η Αθήνα από τη Γαλλία δεν θα έχουν το ναυτικό πυροβόλο 76mm Strales και το σύστημα RIM-116 RAM, λόγω έλλειψης χρημάτων», ανέφερε το aydinlik.com.tr, επικαλούμενο ρεπορτάζ του navaldefence.gr.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, οι νέες ελληνικές φρεγάτες δεν θα έχουν το ναυτικό πυροβόλο 76mm Strales και το σύστημα RAM λόγω έλλειψης χρημάτων την ώρα που «για να ξεκινήσει το έργο, η Αθήνα πρέπει να καταβάλει κατάθεση 1,2 δισ. ευρώ έως τις 28 Δεκεμβρίου».

Πηγές που έχουν γνώση του θέματος, μιλώντας στο Sportime, μας ανέφεραν πως ο μήνας που μένει έως την καταβολή του 1,2 δισ. ευρώ προς τους Γάλλους θα είναι μήνας σκληρών διαπραγματεύσεων.

Οι Έλληνες ναύαρχοι είχαν ζητήσει ως προϋπόθση την ύπαρξη του συστήματος RAM με τους RIM-116, για να ανέβουν οι Belharra στην λίστα των προτιμήσεων και φυσικά η Αθήνα δεν μπορεί να πληρώσει για τις νέες ελληνικές φρεγάτες, χωρίς αυτές να περιλαμβάνουν τους RIM-116 RAM.

Το σύστημα RAM διαθέτει 21 πυραύλους Block 1 ή Block 2 (σ.σ. με βεληνεκές 25 χλμ).

Εκτιμούμε πως είναι πιθανό ακόμα και να… καθυστερήσουν οι Belharra να παραδοθούν στην Ελλάδα παρά να παραδοθούν χωρίς RAM.

Στην παρούσα φάση η όποια συμφωνία με τους Γαλλους για τις νέες ελληνικές κορβέτες είναι στην κυριολεξία στον αέρα αφού η «φρεγατιάδα» συνεχίζεται.

Οι Gowind φαίνεται πως… καίγονται από την στάση των Γάλλων, οι οποίοι μόλις πήραν το συμβόλαιο των Belharra έδειξαν πάλι το… παλιό τους (σ.σ. κακό τους για την Ελλάδα) πρόσωπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας