Παγκόσμιο μήνυμα από τον İ.Gökçek. Νίκησε και νεκρός. Καλό σου ταξίδι

2150
νίκησε
Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, δύσκολος δρόμος!
Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος…
τον κρατάς, όπως κρατάς το χέρι του συντρόφου σου πάνω σε τούτο το σημάδι
που άφησαν οι χειροπέδες!
Κανονικός σφυγμός, σίγουρο χέρι!

Κανονικός σφυγμός, σίγουρος δρόμος!

Καπνισμένο Τσουκάλι, Γ. Ρίτσος

Ο Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ είχε σταματήσει την απεργία πείνας μετά από  323 ημέρες, αφού έγινε δεκτό το αίτημα για να πραγματοποιηθεί συναυλία του συγκροτήματος.

Όμως ο καταπονημένος οργανισμός του δεν άντεξε και κατέληξε στην εντατική.

«Μεταφέρθηκε στην εντατική, όπου και κατέληξε, καθώς, πλέον, το σώμα του δε μπορούσε να δεχθεί τους ορούς. Το αίμα ήταν ήδη ελάχιστο στο σώμα του συντρόφου μας» ενημερώνει σε ανακοίνωση του το Λαίκό Μέτωπο Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο.

Η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη. Δύο μέρες πριν, στις 323 μέρες απεργίας πείνας διέκοψε την απεργία μέχρι να πραγματοποιηθούν οι συναυλίες του Grup Yorum για τις οποίες έγιναν δεκτές οι αιτήσεις και τα μέλη του να απελευθερώνονταν.

Ανακοίνωση του  Grup Yorum
Ο σύντροφος İBRAHİM GÖKÇEK, σήμερα, έπεσε μάρτυρας

Σήμερα, 7 του Μάη, πέφτει μάρτυρας και ο δεύτερος σύντροφος και μέλος του Grup Yorum, İBRAHİM GÖKÇEK.

Δύο μέρες νωρίτερα, επιτροπή που συστάθηκε για τον αγώνα του Grup Yorum από ανθρωπιστικές οργανώσεις, διακεκριμένους καλλιτέχνες και βουλευτές, διεκδίκησε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Τουρκίας  την πραγματοποίηση συναυλίας του Grup Yorum με σκοπό να ζήσει ο Ιμπραχίμ και εγγυήθηκε την πραγματοποίηση των αιτημάτων του Grup Yorum για τη διεξαγωγή των συναυλιών και την απελευθέρωση των μελών μας.

Όμως, μετά από 323 μέρες απεργίας πείνας μέχρι θανάτου, ο σύντροφος İBRAHİM GÖKÇEK βρισκόταν ήδη στο δρόμο για το τέλος.

Ο σύντροφος διακόπτει την απεργία και μεταφέρεται στην εντατική, όπου ανακοινώνεται πως η κατάσταση του είναι πολύ κρίσιμη, καθώς δεν έχει αίμα καθόλου και δε μπορεί εύκολα να του χορηγηθεί η θεραπεία.

Σήμερα, ο φασισμός στην Τουρκία, δολοφόνησε έναν ακόμα σύντροφο, επαναστάτη, μουσικό και μέλος της μουσικής κολεκτίβας Grup Yorum, τον İBRAHİM GÖKÇEK!

ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ, ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ!!!

İBRAHİM GÖKÇEK ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
HELİN BÖLEK ΑΘΑΝΑΤΗ!
MUSTAFA KOÇAK ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΝΙΚΗ!!!

Η μεγαλειώδης αντίσταση της επαναστατικής μουσικής κολεκτίβας Grup Yorum ξεκίνησε, ένα χρόνο πριν, στις 17 του Μάη.

Μια αντίσταση που διεκδικεί την άρση των απαγορεύσεων των συναυλιών του Grup Yorum, την απελευθέρωση των μελών του, την κατάργηση της επικήρυξης τους σε λίστες τρομοκρατών, την ομαλή λειτουργία του πολιτιστικού κέντρου Ιντίλ, στην Κωνσταντινούπολη.

Μία αντίσταση που διεκδικούσε το να μπορούν να παίζονται ελεύθερα τα τραγούδια της ιστορίας των αγώνων των λαών της Τουρκίας, να μπορεί η μουσική και η τέχνη να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, ενάντια στην καπιταλιστική, φασιστική και ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα!

Η μουσική που μιλάει για τους εργάτες, τους κατατρεγμένους λαούς, τα βασανιστήρια, τις φυλακές, τις μεγάλες θυσίες και τις ηρωικές μάχες των μαρτύρων των ταξικών συγκρούσεων, τις ιμπεριαλιστικές σφαγές, τον πόλεμο και την ειρήνη, την ανεξαρτησία και την ελευθερία!

Μία αντίσταση με αγάπη για τον άνθρωπο!
Μία αντίσταση, παγκόσμιο παράδειγμα θάρρους και αξιοπρέπειας!
Μία αντίσταση σίγουρα επικίνδυνη!

Το Grup Yorum αγωνίζεται με κάθε κόστος και νικάει! Κάθε μέρα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στον παγκόσμιο χάρτη…

Στις 325 μέρες αυτής της αντίστασης, όχι μόνο άνθησε η ελπίδα στην καταπιεσμένη καρδιά των λαών της Τουρκίας, αλλά ακούστηκε και σε όλο τον κόσμο.

Καλλιτέχνες, συγγραφείς, βουλευτές, φορείς Αλεβιτών, αριστερά κόμματα και οι λαοί της Τουρκίας, στήριξαν το Grup Yorum ρίχνοντας έτσι στο κενό την προσπάθεια ποινικοποίησης του.

Σε αυτή την εξέλιξη συνέβαλε η τεράστια διεθνιστική αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε σε όλα τα μέρη του κόσμου. Γιατί ο αγώνας ενάντια στην αδικία, την καταπίεση, το φασισμό, την ταξική και ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση δε γνωρίζει σύνορα.

Παρά την δύσκολη συγκυρία που ζούμε η αλληλεγγύη άνθησε και ενδυνάμωσε των αγώνα των απεργών πείνας.

ΤΟ GRUP YORUM ΔΕ ΦΙΜΩΘΗΚΕ – ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕ

ΖΗΤΩ Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ TOY GRYP YORUM

Ούτε βήμα πίσω, ο αγώνας συνεχίζεται

Σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου στις τουρκικές φυλακές βρίσκονται οι:

EBRU TİMTİK, δικηγόρος του λαού, 126 μέρες
AYTAÇ ÜNSAL, δικηγόρος του λαού, 95 μέρες
DİDEM AKMAN, αγωνίστρια του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας, 79 μέρες
ÖZGUR KARAKAYA, αγωνιστής του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας, 79 μέρες Λαϊκό Μέτωπο
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18.00
Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, τομέας Ελλάδας

*Μετάφραση: Özgür Tutsak

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας