Πέθανε ο «βοσκός των Ιμίων»-Χρήματα απαιτεί από τον θανόντα το κράτος!

699
Πέθανε ο «βοσκός των Ιμίων»

Το ελληνικό κράτος ζητά να επιστραφούν χρήματα που του είχαν δοθεί για βενζίνες.

Απίστευτος είναι ο τρόπος με τον οποίο το ελληνικό κράτος αντιμετωπίζει Έλληνες που έχουν γράψει το όνομα τους στην ιστορία της Ελλάδας, καθώς την ώρα που χαρίζει δισ. ευρώ στη διαπλεκόμενη ολιγαρχία και κουκουλώνει μεγάλα πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα αντιμετωπίζει με μάλλον εκδικητικό τρόπο τον Αντώνη Βεζυρόπουλο, γνωστό και ως «βοσκό των Ιμίων». 

Ο Αντώνης Βεζυρόπουλος έφυγε χθες από τη ζωή στα 94 του έτη, μια ταπεινή λέμβος μετέφερε χθες το πρωί από την Ψέριμο στην Κάλυμνο, την σορό του «βοσκού των Ιμίων», ενός Έλληνα που σφράγισε με την παρουσία του επί δεκαετίες, την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Κυρίως στο σύμπλεγμα των Ιμίων και στην Ψέριμο. Εκεί εκινείτο διατηρώντας ένα κοπάδι από περίπου 40 κατσίκια η εκτροφή των οποίων συνιστούσε «οικονομική δραστηριότητα» και ως εκ τούτου θωράκιζε νομικά την ελληνικότητα των νησιών.

Τον Α.Βεζυρόπουλο θα τον θυμόμαστε μαζί με την Κυρά της Ρώ, Δέσποινα Αχλαδιώτη, που πήρε την θέση της στο Πάνθεον του Ελληνισμού το 1982, τον ακρίτα της Λεβίθας, Δημήτρη Καμπόσο, που άφησε την τελευταία του πνοή στις αρχές Μαρτίου του 2020 και με την Ειρήνη Κατσοτούρχη που συνεχίζει να κρατεί μόνη την ελληνική σημαία στο απομονωμένο νησί της Κίναρου.

Θα πρέπει όμως, κάθε φορά που κλίνουμε το γόνυ προ των φρουρών αυτού του αρχιπελάγους να έρχεται στο μυαλό μας η μικρότητα του ελληνικού Κράτους και των λειτουργών του, που κατά τον πλέον ανάλγητο τρόπο παραγνωρίζει τα ιδανικά και τις θυσίες και δίκην λογιστάκου, μετράει τις δεκάρες που νομίζει πως του λείπουν.

Από το 2004 σταμάτησε η επιδότηση προς τον Αντώνη Βεζυρόπουλου για τις βενζίνες μετακινήσεώς του, ώστε να διατηρεί τα λίγα κατσίκια του στις ελληνικές νησίδες. Ακόμη και σήμερα το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά να επιστραφούν χρήματα που του είχαν δοθεί παρατύπως, κατά την άποψη κάποιων «χαρτογιακάδων».

Βλέπουμε εδώ ανάγλυφη την απόσταση που χωρίζει τον πατριωτισμό  κάποιων Ελλήνων και των υπηρετών της γραφειοκρατίας της «ψωροκώσταινας».

Αυτοί οι ανάλγητοι λειτουργοί και η Κυβέρνηση θα αναζητήσουν τώρα τους κληρονόμους του Βεζυρόπουλου, ή τον δήμο της Καλύμνου για να «κλείσουν» τις εκκρεμότητες στα τεφτέρια τους. Ελπίζουμε να έχουν την ευπρέπεια να μην προκαλέσουν περαιτέρω το Πανελλήνιο και να βρουν κάποιον τρόπο να μην δώσουν συνέχεια στην παράλογη απαίτηση που προβάλλουν ακόμη.

Αρκετά ταλαιπώρησαν τον εκλιπόντα Βεζυρόπουλο και όσους στάθηκαν στο πλευρό του. Όχι πως ο ίδιος δυσανασχέτησε. Σε πείσμα των προβλημάτων που του δημιουργούσαν, έμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του Ακρίτας του Αιγαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας