Ο Pyatt με Δούρου: Ελεγκτής καιρικών φαινομένων και κηδεμόνας της ΔΕΘ

2403
δούρου

Η Ρένα Δούρου μπορεί να έχει την πρώτη και κύρια ευθύνη για την πολύνεκρη τραγωδία της Μάνδρας, την οποία ποτέ δεν ανέλαβε με ό,τι αυτό σημαίνει στην πράξη, την παραίτησή της.

Η Ρένα Δούρου, επίσης, μπορεί να μην έκανε τίποτα, μα απολύτως τίποτα, για την άλλη τραγωδία στο Μάτι, την οποία η ίδια και η Περιφέρεια αντιμετώπισε ως θεατής, παρόλες τις σημαντικές αρμοδιότητες που είχε και τις θετικές πρωτοβουλίες που όφειλε να αναλάβει.

Μπορεί λοιπόν η Ρένα Δούρου να είχε αυτές τις θλιβερές στάσεις στα δύο τραγικά πολύνεκρα γεγονότα της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής, αλλά έσπευσε να υποδεχθεί στην Περιφέρεια, μετά τους Σκουρλέτη και Καμμένο πρόσφατα, τον υπερδραστήριο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Geoffrey Pyatt.

Δούρου: Δημόσιες σχέσεις με τις ΗΠΑ στην πλάτη των νεκρών

Η Ρένα Δούρου δεν θεώρησε αναγκαίο να πράξει κάτι θετικό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τραγωδιών στην Περιφέρειά της, θεώρησε, όμως, αναγκαίο και πρέπον, ακριβώς μετά τις τραγωδίες, να κάνει δημόσιες σχέσεις με τις ΗΠΑ και να γίνει το θλιβερό και άκομψο ντεκόρ του πρεσβευτή τους, για να δείξει ο τελευταίος προς τους ιθαγενείς το ενδιαφέρον του για τους πληγέντες και τα καιρικά φαινόμενα, αλλά και, περιέργως, παρότι δεν υπάρχει συσχέτιση, για να αναδείξει και να προβάλει τον ρόλο του ως κηδεμόνα και πραγματικού διοργανωτή της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Για όσους δεν το γνωρίζουν, στην ΔΕΘ φέτος έχει ανατεθεί από τις ΗΠΑ, ως τιμώμενης χώρας, μια πολύ ευρύτερη αποστολή, που αφορά όχι μόνο το εμπόριο και την οικονομία, αλλά και τον αμερικανικό έλεγχο της επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα, ως όχημα του αμερικανονατοϊκού πολιτικογεωστρατηγικού ελέγχου των Βαλκανίων.

Είναι εντυπωσιακό το ενδιαφέρον του σταθμάρχη των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, G. Pyatt, ο οποίος μίλαγε, περίπου, ως υπερπρωθυπουργός, για «να οικοδομηθεί στην Ελλάδα ένα σύστημα, ώστε να αντιμετωπίσουμε (!) παρόμοιες καταστάσεις ακραίων φαινομένων στο μέλλον. Περιέγραψα στην Περιφερειάρχη τη δουλειά που κάνουμε και την συνεργασία που έχουμε με την πολιτεία της Καλιφόρνια και την ελληνοαμερικανική διασπορά, ώστε να καταστήσουμε διαθέσιμη ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των Πυροσβεστικών Σωμάτων της Αμερικής και των ελληνικών αρχών».

Δεν ξέρω τι νόημα είχε μια τέτοια συζήτηση με μια Περιφερειάρχη, και μάλιστα περίπου ανύπαρκτη, αλλά δεν αποκλείεται είτε ο G. Pyatt, είτε η Ρ. Δούρου, είτε και οι δύο μαζί, να φαντασιώνονται ότι ζουν μονίμως, σχεδόν, περασμένες εποχές, όπου η αμερικανική πρεσβεία όριζε διαδόχους και πρωθυπουργούς, ενώ ο Αμερικανός πρεσβευτής όριζε το μέλλον της αποικίας. Οι φαντασιώσεις, όμως, μπορεί να σε πετάνε προς το παρόν στα ύψη, αλλά δεν έχουν διάρκεια.

Η ΔΕΘ και τα αμερικανικά Βαλκάνια

Το μενού, όμως, μιας συνάντησης του πρεσβευτή με την Δούρου, που κράτησε μιάμιση ώρα, ήταν ο ιδιάζων φετινός ρόλος της ΔΕΘ, όπου οι ΗΠΑ θα έχουν κάτι παραπάνω από κεντρικό πρωταγωνιστικό ρόλο και η Περιφέρεια της Αττικής, άκουσον-άκουσον, μια «αναβαθμισμένη», όπως είπαν, συμμετοχή!

Η Ρένα Δούρου σε έναν αυτόκλητο ρόλο, που δεν μοιάζει καθόλου με αυτόν της Περιφερειάρχη και ο οποίος, πέραν τον άλλων, προσομοιάζει με σπόνσορα των ΗΠΑ στην χώρα μας, τόνισε με έμφαση ότι: «Συζητήσαμε την αναγκαιότητα περαιτέρω συνεργασίας σε σχέση με τη νέα επιχειρηματικότητα (!), τους start uppers (!) και τα clusters (!) – τομείς στους οποίους η Περιφέρεια Αττικής εδώ και τέσσερα χρόνια έχει να επιδείξει μετρήσιμα αποτελέσματα».

«Πιο συγκεκριμένα αναφερθήκαμε για τη συνεργασία που μπορούμε να έχουμε για το Film Office (!) μιας και η Περιφέρεια Αττικής θα είναι και είναι η πρώτη Περιφέρεια της πατρίδας μας που είναι έτοιμη να υποδεχθεί ξένες οπτικοακουστικές παραγωγές» κατέληξε η Ρένα Δούρου, λες και δεν μιλούσε σε μια Περιφέρεια με κατεστραμμένες υποδομές, με νεκρούς, με φτώχεια και εξαθλίωση, πράγματα για τα οποία ουδέποτε έχει κάνει κάτι ουσιαστικό.

Δυστυχώς η «αμερικανοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ και όσων ηγούνται σε αυτόν έχει προσλάβει τις χειρότερες και πιο αποκρουστικές μορφές!

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρεσβευτής, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «συζητήσαμε κάποια από τα προγράμματα που θα υποστηρίξει η Πρεσβεία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, όπως προγράμματα για νέους επιχειρηματίες (!), να επισημάνουμε τομείς όπως νέα επιχειρηματικότητα (!) και start ups (!) ».

Ο ειδικός ρόλος του σταθμάρχη των ΗΠΑ στην περιοχή

Δεν ξέρω αν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία και σε οποιονδήποτε ότι η πολύμορφη και πολυσχιδής ηγετική ομάδα του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσει για την Ελλάδα μια σύγχρονη αλλά επί της ουσίας χειρότερη εκδοχή της παλιάς αμερικανοκρατίας του Πιουριφόι και της ψυχροπολεμικής στρατηγικής.

Στον στίβο αυτό τα ηγετικά κυβερνητικά στελέχη, οι βαρόνοι και δελφίνοι του ΣΥΡΙΖΑ, ανταγωνίζονται σκληρά για να αποκτήσουν την εύνοια και το χρίσμα του σταθμάρχη των ΗΠΑ, ο οποίος παίζει ειδικό στρατηγικό ρόλο στην χώρα για την «ουκρανοποίησή» της και ευρύτερο ρόλο για όλη την περιοχή.

Η ΔΕΘ θα είναι χώρος ανταγωνισμού αυτών των φιλοδοξιών αλλά κυρίως θα είναι ο χώρος απ’ όπου οι ΗΠΑ, αφού πέτυχαν δια των Τσίπρα – Κοτζιά την απαράδεκτη «Συμφωνία των Πρεσπών», θα εμφανίσουν επισήμως και με προκλητικότητα τους επιχειρηματικούς, εμπορικούς, οικονομικούς, στρατιωτικούς και πολιτικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους για τα αμερικανικά Βαλκάνια του 21ου αιώνα, που ονειρεύονται, με απόληξη την Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα ως προσβάσεις στους θαλάσσιους δρόμους.

Χαίρε Δούρου, η Περιφερειάρχης γνωρίζει ότι το παλιό τραίνο της λαϊκής απήχησης έχει χαθεί δια παντός για την ίδια, γι’ αυτό εκείνο που απομένει είναι το καταφύγιο στις ΗΠΑ, στους προστάτες και κηδεμόνες γενικώς, τους οποίους δεν ενοχλούν καθόλου οι νέες τραγωδίες της Αττικής γης.

Ν.Ζ

ΥΓ: Οι νέοι θιασώτες, κομπάρσοι και παρατρεχάμενοι του G. Pyatt στην χώρα μας, κυβέρνηση και πολιτικό κατεστημένο, δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν πάρει πλέον την κατωφέρεια, ότι το ρήγμα στην πάλαι ποτέ ενωμένη Δύση έχει γίνει αγεφύρωτο και ότι ο νέος κόσμος τείνει να πάρει, ήδη έχει πάρει, πολυπολικό χαρακτήρα.

Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορεί να σταθούν στις καρέκλες τους απλώς, όπως παλιά, με την εύνοια της πάλαι ποτέ αδιαμφισβήτητης κυρίαρχης υπερδύναμης, θα αποδειχθούν, επιπλέον, όπως και είναι, ανίκανοι και ανεπαρκέστατοι. Το μέλλον είναι με μια ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη και δημοκρατική Ελλάδα και όχι με μια νέα αμερικανοκρατία ή γερμανοκρατία!

3 Σχόλια

  1. Το μέλλον είναι με μια ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη και δημοκρατική Ελλάδα και όχι με μια νέα αμερικανοκρατία ή γερμανοκρατία!……..
    καλες ειναι οι…ειδησεις σας και πληροφοριες.
    τα συμπερασματα σας ομως και η αισιοδοξια σας ειναι εκτος …πραγματικοτητας

    • Καλό είναι να κατανοείτε και το υπόβαθρο μιας πρότασης…
      Η φράση που αναφέρετε δεν είναι απλώς συμπέρασμα – είναι αναγκαιότητα…
      Εάν εσείς βλέπετε οποιοδήποτε μέλλον για τη χώρα μας στην περίπτωση που αυτά που αναφέρει ο αρθρογράφος, μάλλον τα δικά σας συμπεράσματα είναι εκτός πραγματικότητας…

  2. O Πάιατ κάνει τη δουλειά του, και η Δούρου επιχειρεί να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία της μέσω της συνάντησης με τον Πάιατ. Θλιβερή και μοιραία…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας