Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα στη Σρι Λάνκα

1452
isis

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, στη Σρι Λάνκα και βύθισαν τη χώρα στο πένθος.

Από τις συνολικά οκτώ βομβιστικές επιθέσεις έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 321 άτομα, ενώ ακόμη 500 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των Αρχών της χώρας.

View image on Twitter

Amarnath Amarasingam

@AmarAmarasingam

Well, here we go.

ISIS has just claimed the attacks in .

538 people are talking about this

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Άμυνας της Σρι Λάνκα σημείωσε πως οι επιθέσεις ενδέχεται να αποτελούν «πράξη εκδίκησης» για τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία.

«Οι προκαταρκτικές έρευνες αποκάλυψαν πως αυτό που συνέβη στη Σρι Λάνκα διαπράχθηκε σε αντίποινα για την επίθεση εναντίον των μουσουλμάνων του Κράισττσερτς» δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο Βιζεβαρντένε.

Εκτίμησε δε, ότι υπεύθυνες για την επίθεση είναι δύο ντόπιες ισλαμιστικές οργανώσεις. «Έγινε από την Εθνική Ταουχίντ Ταμα’ούτ μαζί με την JMI» δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας.

Συγκλονίζουν τα βίντεο των βομβιστών

Στο μεταξύ, τη στιγμή που ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που αιματοκύλισαν τη Σρι Λάνκα την Κυριακή μπαίνει σε εκκλησία λίγο πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά, «έπιασε» κάμερα κλειστού κυκλώματος, όπως υποστηρίζουν ινδικά μέσα ενημέρωσης.

Το στιγμιότυπο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ινδικό κανάλι TV9, φέρεται να απεικονίζει έναν από τους καμικάζι να εισέρχεται -με απόλυτη ψυχραιμία- στην Εκκλησία St. Sebastian, φορώντας ένα μεγάλο σακίδιο πλάτης, ενώ πλήθος κόσμου φαίνεται να περιμένει έξω από το ναό.

O άνδρας με το μεγάλο σακίδιο στους ώμους, καταγράφεται και σε δεύτερη κάμερα ασφαλείας, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Embedded video

Sri Lanka 24×7 🇱🇰@SRILANKA247

St.Sebastian church bomb attack cctv video

220 people are talking about this

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας