Ο Τραμπ κατεβάζει το στρατό στους δρόμους της Αμερικής

1055
στρατό
Εθνική Φρουρά-Αστυνομία στοχεύουν τους διαδηλωτές

Ο Τραμπ με δήλωσή του προς τους Αμερικανούς πολίτες από τον Λευκό Οίκο ανακοίνωσε ότι κατεβάζει το στρατό στους δρόμους για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές.

Ο Τραμπ είπε ότι “είμαι εδώ για να υπερασπιστώ το Έθνος” και για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ… Το είδος της “δικαιοσύνης” που επαγγέλλεται φάνηκε αμέσως μετά όταν και κατηγόρησε τις διαδηλώσεις λέγοντας ότι οι ειρηνικοί διαδηλωτές αξιοποιούνται από μια “μαφία”…

Κινητοποιώ όλους τους διαθέσιμους ομοσπονδιακούς πόρους, πολιτικούς και στρατιωτικούς για να σταματήσω τις ταραχές και τις λεηλασίες, για να σταματήσω την καταστροφή και την εμπρησμό, και για να προστατέψω τα δικαιώματα των νόμιμων Αμερικανών, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων σας στο Σύνταγμα”, είπε ο Τραμπ και απευθυνόμενος στους συντηρητικούς ψηφοφόρους του πρόσθεσε: “Θα παλέψω να σας προστατεύσω από επαγγελματίες αναρχικούς, από την Antifa και από τους κλέφτες”.

Ο Τραμπ είπε ότι επίσης ότι στέλνει “χιλιάδες των χιλιάδων” βαριά οπλισμένους στρατιώτες και αστυνομικούς για να προστατεύσουν την πρωτεύουσα του Έθνους από τη βία, απειλώντας ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 19:00 “θα εφαρμοστεί αυστηρά” και ότι οι παραβάτες θα κρατηθούν και θα διωχθούν.

Την ίδια στιγμή δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας επιτέθηκαν εναντίον των διαδηλωτών δημουργώντας μία χαώδη κατάσταση. Οι διαδηλωτές παραμένουν στις θέσεις τους έχοντας σηκώσει ψηλά τα χέρια τους. Φωνάζουν: Μην μας πυροβολείτε

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Ένα τάγμα της στρατιωτικής αστυνομίας που αποτελείται από περίπου 200 έως 250 στρατιωτικά στελέχη βρίσκεται αυτή την ώρα στη διαδικασία ανάπτυξης στην Ουάσιγκτον, μετέδωσε το καλωδιακό δίκτυο CNN.

Οι δυνάμεις της στρατιωτικής αστυνομίας θα μπορούσαν να βρίσκονται στην αμερικανική πρωτεύουσα το βράδυ (ώρα Ουάσιγκτον), δήλωσαν τρεις αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας αποκαλύπτει το καλωδιακό δίκτυο CNN. Όμως, είχαν ήδη εμφανιστεί έξω από το Λευκό Οίκο γύρω στις 6 το απόγευμα τοπική ώρα.

Τα στρατεύματα αναμένεται να παρέχουν ασφάλεια αλλά δεν θα εκτελούν καθήκοντα επιβολής του νόμου, όπως συλλήψεις και κρατήσεις διαδηλωτών, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάνει την κίνηση αυτή καθώς πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τις διαμαρτυρίες, τις λεηλασίες και τις ταραχές που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ενός άοπλου Αφροαμερικανού, στη Μινεάπολη.

Τις μέρες μετά, καθώς οι διαδηλώσεις έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, αξιωματούχοι και νομοθέτες ισχυρίστηκαν ότι εξτρεμιστικές ομάδες από τη Δεξιά και την Αριστερά χρησιμοποιούν την αναταραχή για να πυροδοτήσουν τη βία και περαιτέρω ταραχές.

Δύο αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας δήλωσαν ότι τα στρατεύματα θα προέρχονται από μια μονάδα στο Φορτ Μπράγκ στη Βόρεια Καρολίνα.

Λόγω της μοναδικής κατάστασης που βιώνει η Ουάσιγκτον, η ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων μπορεί να εγκριθεί από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους και όχι από τις αρχές της πόλης.

Το Πεντάγωνο δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του CNN για σχολιασμό της πληροφορίας του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας