Ο Σόιμπλε προκαλεί τον ελληνικό λαό, με νέο γύρο σκληρής λιτότητας

1241
Schaeuble

Προκλητικός πέρα από κάθε όριο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε τραπεζικό Συνέδριο την Παρασκευή στην Φραγκφούρτη, διαπιστώνει και στην ουσία καταγγέλλει, ότι «οι Έλληνες ζουν πέραν από τις δυνατότητές τους. Έχουν σημαντικά (!)υψηλότερες κοινωνικές και συνταξιοδοτικές παροχές (!) σε σχέση με το ακαθάριστο εγχώριο εισόδημά τους, όπως επίσης σε σχέση με τη Γερμανία (!)».
Παράλληλα, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του χρέους της την επόμενη δεκαετία», σύμφωνα με το Reuters. Εξέφρασε επίσης εκ νέου την εκτίμηση ότι μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα αποτελούσε τροχοπέδη για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.
Την ίδια στιγμή, όπως είπε, η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, τα εργασιακά και την ρύθμιση της εσωτερικής αγοράς, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη.
Αυτό ήταν το τρίτο «όχι» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στα ελληνικά αιτήματα για το χρέος, μετά από την επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα.
«Όποιος μιλάει τώρα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποθαρρύνει εκείνους που θέλουν μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε εκδήλωση στη Βιέννη την Πέμπτη, ενώ την Τετάρτη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Passauer Neue», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους κάνει «ζημιά» στην Ελλάδα. «Όποιος λέει ότι “εμείς θα μειώσουμε το χρέος σου” τότε κάνει κακό στην Ελλάδα» δήλωσε, εν όψει του κρίσιμου Eurogroupτης 5ης Δεκεμβρίου.
Σε παλαιότερη παρέμβασή του, ο κ. Σόιμπλε είχε υποστηρίξει ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το χρέος, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και είχε επισημάνει ότι η ελάφρυνση του χρέους θα μείωνε τη βούληση για μεταρρυθμίσεις. Ο ίδιος επιμένει να μετατεθεί μετά το τέλος του προγράμματος η όποια συζήτηση για το χρέος, καθώς θεωρεί ότι «εάν μιλήσουμε τώρα, θα εξασθενήσει η μεταρρυθμιστική διάθεση της κυβέρνησης».
ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Οι προκλητικότατες για τον ελληνικό λαό δηλώσεις Σόιμπλε, δεν δείχνουν μόνο περιφρόνηση και «φτύσιμο» σε μια χώρα και έναν λαό όπου τα μνημονιακά προγράμματα αλά Σόιμπλε έχουν αποτύχει, ενώ βιώνει 9 περίπου συνεχή χρόνια βαθιάς ύφεσης και άγριας πρωτοφανούς λιτότητας.
Οι δηλώσεις Σόιμπλε έρχονται να καταδείξουν την γελοιότητας της «Ομπαμάνια» που ξέσπασε στην εθελόδουλη Ελλάδα, αφού τα λεγόμενα του Ομπάμα για το χρέος αποδείχθηκαν ανούσιες δημόσιες σχέσεις που ξεχάστηκαν στη Γερμανία. Κυρίως, όμως, οι δηλώσεις Σόιμπλε συνιστούν εξαγγελίες για ένα νέο γύρο σκληρών περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, μιας και οι Έλληνες έχουν παροχές μεγαλύτερες σε σχέση με τα όσα παράγουν και συγκριτικά μεγαλύτερες, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σόιμπλε, της Γερμανίας!
Οι τοποθετήσεις Σόιμπλε έρχονται να εξευτελίσουν στην κυριολεξία την κυβέρνηση και όλη την εθελόδουλη μνημονιακή πολιτική τάξη της χώρας, υποδεικνύοντας, με απίστευτη αλαζονεία, ως άλλος αποικιοκράτης, το πρόγραμμα στερήσεων και φτωχοποίησης που θα πρέπει να εφαρμόσει το ελληνικό πολιτικό προσωπικό το επόμενο διάστημα σε βάρος του δύστυχου ελληνικού λαού.
Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία από τους «φιλέλληνες» τύπου Ομπάμα ούτε από τους Γερμανούς νεοαποικιοκράτες, που από κοινού προσπαθούν να περισώσουν έναν αντικοινωνικό «ευρωπαϊσμό» και μια ληστρική φιλοπόλεμη «παγκοσμιοποίηση».
Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να σταθεί στα πόδια της με μια εθνική στρατηγική ανασυγκρότησης και δικαιοσύνης η οποία θα απαντάει τόσο στο νεοφιλελεύθερο μνημονιακό μπλοκ όσο και στη νεοσυντηρητική αντιδραστική επίθεση.
N.Z

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας