Ο Ρ.Προτάσεβιτς κάνει αυτοκριτική στην τηλεόραση. Ο Α.Λουκασένκο «άνδρας με αρ@@α»

583
Ο Ρ.Προτάσεβιτς κάνει αυτοκριτική

Ο νεαρός Λευκορώσος δημοσιογράφος και μέλος νεοναζιστικών οργανώσεων Ρομάν Προτάσεβιτς που ήθελε να ανατρέψει την κυβέρνηση Λουκασένκο στην Λευκορωσία εμφανίστηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας όπου ζήτησε συγγνώμη από τον Α.Λουκασένκο και παραδέχθηκε πως ξένες δυνάμεις είναι αναμεμιγμένες στην αντιπολίτευση της Λευκορωσίας.

Στη συνέντευξη ομολόγησε με δάκρυα στα μάτια ότι ενήργησε για τη βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης της Λευκορωσίας και επαίνεσε τον πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Συγκεκριμένα, ο Προτάσεβιτς παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να ανατρέψει τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, ότι είχε επικρίνει τον Λουκασένκο, αλλά τελικά «άρχισε να καταλαβαίνει ότι έκανε το σωστό και σίγουρα τον σέβεται», ενώ πρόσθεσε πως έχει «α@@@α από ατσάλι».

Ο Προτάσεβιτς δήλωσε μάλιστα ότι έδωσε τη συνέντευξη με τη θέλησή του, ενώ στο τέλος του βίντεο ξεσπά σε κλάματα και λέει ότι ελπίζει να παντρευτεί και να κάνει τη δική του οικογένεια.

 

«Έχω επανεκτιμήσει πολλά πράγματα για τον εαυτό μου. Δεν θέλω ποτέ να ασχοληθώ ξανά με την πολιτική. Ελπίζω να μπορώ να διορθώσω τα πάντα και να ζήσω μια συνηθισμένη ήρεμη ζωή, να κάνω οικογένεια, παιδιά, να σταματήσω να τρέχω από κάτι. Με συγχωρείς», είπε πριν ξεσπάσει σε κλάματα. 

«Δεν θα το κρύψω, έχω επικρίνει τον Alexander Grigorievich [Lukashenko], προφανώς, καθώς φαινόταν ότι υπήρχε λόγος για αυτό. Ήμουν δημοσιογράφος όλη μου τη ζωή και όταν ασχολήθηκα όλο και περισσότερο όχι με το δημοσιογραφικό αλλά με το πολιτικό έργο, τόσο περισσότερο ήθελα να δραπετεύσω και τόσο περισσότερο άρχισα να καταλαβαίνω ότι πολλά πράγματα για τα οποία επικρίθηκε ο Λουκασένκο ήταν στην πραγματικότητα απλώς μια προσπάθεια να πιέσει και ότι σε πολλές στιγμές ενήργησε, συγχώρεσε μια τέτοια έκφραση, όπως ένας άντρας με αρ@@@α απόατσάλι, παρά την πίεση και ούτω καθεξής. Δεν θα κρύψω το γεγονός ότι, βεβαίως, υπήρξαν κάποιες στιγμές, όπως νομίζω, ότι ορισμένες από τις αποφάσεις μπορεί να ήταν λανθασμένες», πρόσθεσε. 

Όσο για την ανάμειξη ξένων υπηρεσιών στην αντιπολίτευση της Λευκορωσίας ο ίδιος είπε:

Δημοσιογράφος : Υπάρχουν υπηρεσίες πληροφοριών πίσω από τα κεντρικά της αντιπολίτευσης;

«Υπάρχουν. Για άλλη μια φορά, είναι απλώς το γεγονός ότι συχνά αν και εγώ ήμουν ως ένας από τους κύριους μαχητές του πολέμου των πληροφοριών, συχνά ακόμη και εγώ δεν είχα πρόσβαση σε συναντήσεις, στις στιγμές που ελήφθησαν ορισμένες αποφάσεις, από ποιον και πώς φτιάχτηκαν». 

«Θέλω να πω, είναι σαφές ότι υπήρχαν πολλά πράγματα – κάποια σχέδια, γενικές στρατηγικές και ούτω καθεξής. Αυτό είναι σαφώς το έργο των ειδικών. Αλλά υπάρχουν ειδικοί στην αντιπολίτευση της Λευκορωσίας; Μόνο ειδικοί στο ξέπλυμα χρήματος».

Πηγή: Pronews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας