Ο Π. Λαφαζάνης αποχαιρετά τον Γ. Δελαστίκ

1819
λαφαζάνης

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του Γιώργου Δελαστίκ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Χάσαμε σήμερα ένα φίλο και ένα πραγματικό σύντροφο δεκαετιών, ανεξάρτητα από τα μετερίζια που είχε ο καθένας μας στην πολύπαθη Αριστερά.

Ο Γ. Δελαστίκ δεν ήταν, απλώς, ένας εξαίρετος δημοσιογράφος και ένας από τους καλύτερους ανταποκριτές στα διεθνή θέματα με αξιοζήλευτη ευρυμάθεια και γλωσσομάθεια αλλά και κάτι πολύ πιο ευρύ στο περιεχόμενο και στον προσανατολισμό του και κάτι πολύ παραπάνω ως προσφορά και ως αξία.

Ο Γιώργος Δελαστίκ υπήρξε ένας γνήσιος αγωνιστής με βαθύ ερευνητικό, ανήσυχο, κριτικό και ανυπότακτο πνεύμα που πάντα αναζητούσε σπάζοντας αγκυλώσεις και στερεότυπα. Υπήρξε ένας ακούραστος μελετητής των πολιτικών και κοινωνικών διεργασιών στην Ελλάδα και στον κόσμο ένας ριζοσπάστης που απεχθανόταν την τυποποίηση και τη στείρα επανάληψη, ένας μάχιμος αντιιμπεριαλιστής και αντικαπιταλιστής με την ουσιαστική και βαθύτερη έννοια των όρων.

Καλό σου ταξίδι φίλε και σύντροφε Γιώργο. Για λίγους ανθρώπους, όπως εσένα, μπορείς να πεις ότι θα τους θυμάσαι, θα τους τιμάς και θα τους σέβεσαι  για την αξιοπρέπεια, την ετοιμότητα, το πάθος για την ακρίβεια και την αλήθεια, την διεισδυτική ματιά τους και την προσφορά τους στη μικρή μας διαδρομή.

Τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια σου και όσους αγάπησες.

Παναγιώτης Λαφαζάνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας