Ο Παύλος Τουμανίδης θα είναι πάντα μαζί μας

1993

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα, εκατοντάδες κόσμου αποχαιρέτησαν στο Κοιμητήριο του Δήμου Βύρωνα, τον Παύλο Τουμανίδη, αγωνιστή του Δημοκρατικού πατριωτικού σοσιαλιστικού χώρου και του συνδικαλιστικού κινήματος, που έφυγε πρόωρα σε ηλικία 56 ετών.

Ανάμεσα στα πολλά στεφάνια, ήταν αυτά από το ΔΗΚΚΙ, από τη ΛΑ.Ε. και από το ΕΠΑΜ.

Ο Παν. Μαντάς (εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ) κατά την εκφώνηση του επικήδειου λόγου, ανέφερε πως ο Π. Τουμανίδης διατήρησε στην εποχή μας άφθαρτη τη λέξη σύντροφος, με ανιδιοτέλεια, εντιμότητα και συνέπεια, δεν παρέκλινε από τις πολιτικές αρχές του και ότι η σαφής πνευματική ιδεολογική παρακαταθήκη που άφησε, για την Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση, είναι επαρκής, για να λέμε ότι κινούμαστε στο κλίμα και την σχολή που άφησε ο Π. Τουμανίδης. Αποχαιρετισμό στον Παύλο, από τον Παν. Λαφαζάνη (ΛΑ.Ε.) διάβασε ο Δ. Σπάθας, από τους συμμαθητές του ο Φώτης Μαζαράκης κι επίσης συνάδελφός του από τον εργασιακό του χώρο.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, διακρίναμε τους: Χαραλαμπίδης Μ., Μπούτρης Γ., Ήσυχος Κ., Παπαγιαννόπουλος Γ., Στρατούλης Δ., Ασημακόπουλος Β., Ρινάλντι Ρ., Καραμπελιάς Γ., Αξελός Λ., Πισσίας Ε., Νεάρχου Π., Μαύρος Ι., Ραχιώτης Ι., Σχίζας Ι., Αποσκίτης Λ., Χατζηαντωνίου Ι., Οικονόμου Π., Συγγελάκης Α., Κωνσταντακόπουλος Δ., Πολυχρονοπούλου Χρ., Κατσορίδας Δ., Κουμαρέλας Ο., Βασιλειάδης Δ., Δανόπουλος Π., Σαμπάνης Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας