Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ετοιμάζει βιβλίο για το πρώτο εννιάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

2076
λαφαζάνης

Ρωτήσαμε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τη γνώμη του για τις τελευταίες “αποκαλύψεις” του Πάνου Καμμένου σχετικά με την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην αρχή έκανε μια κίνηση δυσφορίας για την ερώτηση και περιφρόνησης, μάλλον, για τα λεγόμενα του Πάνου Καμμένου και μετά από κάποιο δισταγμό μας είπε “να μην τους δίνουμε καμία αξία και σημασία“.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος κάπως γενικότερα, μας είπε: “Η Ελλάδα έχασε τότε, το πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησης του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία να αποτινάξει από πάνω της τη θηλιά της εξάρτησης που την πνίγει από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Η Ελλάδα έχασε τότε την ιστορική και ρεαλιστική δυνατότητα να ακολουθήσει ένα δρόμο εθνικής ανεξαρτησίας, παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής δικαιοσύνης και να κάνει πράξη το μέγα αίτημα και όραμα γενιών και γενιών για ένα “δεύτερο σύγχρονο ’21, το οποίο θα ολοκλήρωνε ότι άφησε μισό και ατελές η πρώτη μεγάλη εθνική και κοινωνική επανάσταση“.

Δυστυχώς“, πρόσθεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, “η τότε ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αναφέρομαι μόνο στον Τσίπρα, απεδείχθη στη συνέχεια ότι ήταν χωρίς ιστορικό ορίζοντα και πολύ μικρού αναστήματος, δεν ήταν αποφασισμένη και δεν διέθετε πυξίδα και προσανατολισμό για το που και πως θέλει να πάει. Όταν οι μικροί άνθρωποι αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας γιγάντιους στόχους το αποτέλεσμα είναι οικτρό.

Σαγηνεύτηκαν οι περισσότεροι  στην κυβέρνηση και στα κεντρικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ από την καρέκλα, τυφλώθηκαν και παραδόθηκαν πολύ γρήγορα και από εκεί και πέρα τα μεγάλα οράματα κουρελιάστηκαν, καταχωνιάστηκαν και πετάχτηκαν στα σκουπίδια και απέμειναν τα ψέματα, οι δικαιολογίες τα μικροπολιτικά παιχνίδια εξουσίας και η άνευ όρων παράδοση στην νέα “ευρωπαϊκή ιερά συμμαχία” και στο σύστημα.

Δυστυχώς αυτή την τραγική εξέλιξη την έζησα να εκτυλίσσεται λεπτό προς λεπτό ως κινηματογραφική ταινία με μοιραίο τέλος“.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παρασυρμένος στη συζήτηση μας είπε με κάποια αγανάκτηση ότι “οι αφηγήσεις των ηγετικών παραγόντων που άμεσα ή έμμεσα ευθύνονται για τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και τις κυβερνητικές κωλοτούμπες δεν συνιστούν τίποτα παραπάνω από αρλουμπολογία, ψεύδη για την εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών σκοπιμοτήτων και απόπειρες των ενόχων και συνενόχων της ταπεινωτικής μνημονιακής συνθηκολόγησης του Ιουλίου του 2015 να βγουν λάδι και να κουκουλώσουν το εθνικό και κοινωνικό έγκλημα“.

Το παράδοξο είναι“, συνέχισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, “ότι αυτό το αλαλούμ και ιδιαίτερα για το ζήτημα του Grexit, με την πάροδο του χρόνου αντί να κοπάζει, γίνεται όλο και πιο έντονο. Όλοι οι ένοχοι και συνένοχοι αντιλαμβάνονται πλήρως την ιστορική πρόκληση και δυνατότητα που θυσίασαν και μοιάζει να επιστρέφουν και να στριφογυρίζουν ξανά και ξανά στον τόπο του εγκλήματος“.

Το ωραίο, όμως, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μας το φύλαγε για το τέλος, διότι μας εξομολογήθηκε ότι “γράφει βιβλίο για την περίοδο Γενάρη – Σεπτέμβρη 2015, στο οποίο, όπως μας είπε, προβαίνει σε συνταρακτικές αποκαλύψεις και αναφέρεται σε σκληρές αλήθειες που θα πονέσουν και θα ανάψουν φωτιές“.

K.M

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας