Ο Νίκος Κοτζιάς και το βραβείο Γκίνες

1228
κοτζιάς

Όποιος πει ότι κατάλαβε τι είπε ο Νίκος Κοτζιάς στην τηλεοπτική συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ αξίζει πραγματικά το βραβείο Γκίνες.

Είναι πραγματική τραγωδία για μιά χώρα σε κρίση, η οποία ταυτόχρονα αντιμετωπίζει του κόσμου τις απειλές σε μιά τόσο θυελλώδη περιοχή, να έχει υπουργούς Εξωτερικών σαν τον Ν. Κοτζιά και όλους τους άλλους των τελευταίων, ιδιαίτερα, μνημονιακών χρόνων, χωρίς ιδέες, χωρίς σχέδιο, χωρίς ριζοσπαστική πρόταση και όραμα, για την εξωτερική πολιτική που να απαντά στοιχειωδώς στο ελληνικό πρόβλημα.

Εκείνο, όμως, που θα άφησε εμβρόντητους τους θεατές είναι το γεγονός πως ο Κοτζιάς πρότεινε να επιβληθούν κυρώσεις στα Σκόπια, εφόσον τα τελευταία δεν τηρούν τη διάτρητη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία άλλωστε παραβιάζουν κατάφορα. Για να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι η Συμφωνία αυτή πετάγεται στον κάλαθο των αχρήστων, μετά την απόφαση της Ε.Ε να μην εγκρίνει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γειτονικής χώρας.

Είναι τραγωδία ένα χρόνο, περίπου, μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, ο ίδιος ο υπερήφανος υπουργός Εξωτερικών που την υπέγραψε, μαζί με τον Τσίπρα, ισχυριζόμενος ότι άνοιξε ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών, να αναφέρεται τώρα σε κυρώσεις σε βάρος των Σκοπίων, που θα τινάξουν, κυριολεκτικά στον αέρα τις διμερείς σχέσεις σε τέτοιο άθλιο επίπεδο, που δεν είχαν ποτέ ιστορικά φτάσει.

Δυστυχώς αυτά είναι τα καμώματα της νύχτας της εξαρτημένης και δουλοπρεπούς Ελλάδας, τα οποία τα βλέπει η μέρα και γελάει.

 

Β.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας